2024. május 15., szerda
HORGOS

Bővül a szennyvízhálózat Horgoson

A beruházás összértéke mintegy tizenkétmillió dinár

A magyarkanizsai önkormányzat folytatja a szennyvízhálózat kiépítését Horgoson, ami a régóta fennálló problémák megoldását jelenti. A munkálatokat Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is megtekintette, aki elmondta, hogy reméli, a helyi polgárok élnek majd a lehetőséggel, és rácsatlakoznak a szennyvízelvezető hálózatra.

– A beruházás összértéke mintegy 12 millió dinár, amelynek ötven százalékát a tartományi mezőgazdasági titkárság, ötven százalékát pedig a magyarkanizsai önkormányzat biztosítja. A kiépítés három utcában zajlik, nagyjából 800 méter hosszan. Ez a rész is hozzá fog csatlakozni a több mint 22 kilométeres hálózathoz, amely nagyjából a település felét fedi le.

Hatvankilenc háztartás csatlakozhat rá a hálózatra

Hatvankilenc háztartás csatlakozhat rá a hálózatra

Dušan Glišić, a Tisza Menti Vízművek igazgatója elmondta, hogy a beruházásnak köszönhetően javulhat a horgosi polgárok életminősége.
A most kiépített szakasz lehetőséget ad arra, hogy hatvankilenc háztartás rácsatlakozzon a szennyvízelvezető hálózatra, valamint meg fogják szüntetni az emésztőgödröket is, amelyek nagy problémát okoznak, főleg nyáron. A továbbiakban arra törekednek, hogy a hiányzó részeket is kiépítsék.