2024. április 26., péntek

Szentesi Zöldi László könyvbemutatója Magyarkanizsán

Szentesi Zöldi László legújabb szerzeményét – a Lövés Szarajevóban Csuhay József és a Videoton utolsó két perce című könyvét – mutatja be október elsején, pénteken 17.00 órakor Magyarkanizsán, a Taverna kávézóban (Gesztenye fasor 5.), a helyi Rákóczi Szövetség szervezésében.

Az első, székesfehérvári könyvbemutató után Magyarkanizsán találkozhat a közönség Szentesi Zöldi Lászlóval és legújabb sporttörténeti könyvével. A szűkebb pátriánkban nagyon jól ismert és tisztelt író, publicista az 1985-ös Željezničar‒Videoton UEFA-elődöntő szarajevói visszavágóját és kiemelten annak utolsó két percét dolgozta fel.

A könyvbemutatón Disztl Péter, az akkori Videoton legendás kapusa eleveníti fel a felejthetetlen mérkőzéssel kapcsolatos emlékeit. Ezzel a lebilincselő, a laikusok számára is olvasmányos, kulisszatitkokat feltáró munkával kívánt a szerző örök emléket állitani az utolsó igazán fényes magyar focisikernek és az akkori székesfehérvári hősöknek. Az eseményre a belépés díjtalan, de a helyfoglalás ajánlott a 063/80-21-376-os telefonszámon (Kávai Szabolcsnál).