2024. április 26., péntek

Borislav Novaković fia törhetett be az újvidéki SZHP irodába

Borislav Novakovićnak, az újvidéki ellenzék tagjának a 23 éves fiát, Nikolát azzal gyanúsítják, hogy betörte a Szerb Haladó Párt újvidéki irodájának kirakatát, tudósít a 021.rs portál.

Az ezzel kapcsolatos információt Miloš Vučević Újvidék polgármestere és az SZHP alelnöke osztotta meg a közösségi médiumban. Ahogyan leírta, őt az újvidéki rendőrség értesítette, hogy megtalálták a tettest, aki betört az SZHP Felszabadulás sugárúti irodájába.

Vučević felfedte a tettes kilétét, és hozzátette, hogy 1,82 százalékos volt a véralkoholszintje.

„Minden jel arra utal, hogy a kirakatüveg betörése és a párthelyiségek két ajtaján tett rongálás szégyenletes, politikai ihletésű támadás, és közvetlen következménye az Aleksandar Vučić és az SZHP elleni, az ellenzék egy része által vezetett szégyentelen kampánynak. A huligán magatartás és a politikai összefüggése abban is megnyilvánul, hogy a támadás gyanúsítottja Borislav Novaković fia, aki a gyűlöletkeltő politikai ellenfelek egyik leghangosabbika” – írta Vučević.

A 021.rs portál megkereste Novakovićot, hogy reagáljon Vučević állításaira, de a Néppárt városi tanácsának elnöke nem kívánt nyilatkozni.