2024. április 26., péntek

Kezdődhet a kerékpárutak felújítása

A Futaki út mellett húzódó kerékpárút nagyon rossz állapotban van, a tervezett felújítás végre megkezdődött, a munkálatok kivitelezőjének nem lesz egyszerű dolga.

Miután a Put invest vállalat az előző versenypályázati kiírásokon elnyerte a Futaki út mellett húzódó kerékpárútszakaszok és a járdák felújítási munkálatait, megnyerte a most lezárult tendert is, így ők végzik majd az összes tervezett szakasz rekonstrukcióját. Előzőleg a Futaki út Hajduk Veljko és a Pál pátriárka sugárút közötti szakaszának (kb. 9,5 kilométer) a felújítását bízta a Put invest közvállalatra az önkormányzat, most pedig kiderült, hogy a Hajduk Veljko és az Anton Čehov utcák közötti részt is ők rekonstruálják – olvasható a 021.rs hírportálon. A felújításoknak az a célja, hogy a Futaki utca és a Futaki út melletti kerékpárutakat teljes hosszúkban rekonstruálják.

A sok versenypályázat után végre elkezdődhet a Futaki út mellett húzódó több kilométeres kerékpárút felújítása

A sok versenypályázat után végre elkezdődhet a Futaki út mellett húzódó több kilométeres kerékpárút felújítása

A Put invest a Teston Geosystems vállalattal karöltve végzi majd el a munkálatokat, a tervdokumentáció szerint erre 8 hónapjuk lesz. A rekonstrukciós projekt összértéke 59,4 millió dinár. A tervek szerint a platánfákat nem vágják ki, hanem megmetszik. A felújítási munkálatokon dolgozók remélhetőleg nagy odafigyeléssel végzik majd a munkájukat, hogy ne okozzanak kárt a koros platánokban.