2024. április 26., péntek

Lončar: Még két, a Covid-19-hez hasonló vírus jelent meg

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a fertőzött gyermekek száma óráról órára változik, számos diák is megfertőződött és komoly kockázatot jelentenek a betegség továbbadására - írja a 021.rs hírportál.

Emellett megjelent még két másik vírus is, amelyek hasonlóak a Covid-19-hez és még előttünk áll a szezonális influenza is - mondta Lončar Nišben, majd hozzátette, hogy hamarosan pontos adatokat fognak közzétenni a fertőzött gyermekek számáról.

Arra reagálva, hogy az ország déli részén lévő kórházak miért nem tehetik közzé a koronavírusban elhunytak számára vonatkozó adatokat, a miniszter elmondta, hogy nem tudja miért van ez így.

Lehetséges, hogy félreértésekről van szó, mivel példának okáért egy vranjei beteg a niši kórházban hunyt el, ezért úgy vezették be, hogy Nišben és Vranjeban is meghalt. Az illetékeseknek nem áll érdekükben elhallgatni a valós adatokat - hangsúlyozta ki Lončar.

Megvan minden dokumentum. Mégcsak most fogjuk megtudni, hogy valójában mennyi ember hunyt el a koronavírusban, de nem jutottak a kórházba - tette hozzá a miniszter.