2024. április 26., péntek

FRISSÍTETT – Játszótérre hajtott egy autóbusz – VIDEÓ

Öt személy, köztük 4 gyermek is megsérült egy balesetben, amikor ma kora délután a 45-ös vonalon közlekedő autóbusz behajtott egy játszótérre Zemunban, tudósít a Szerbiai RTV.

Már több videofelvétel is napvilágot látott arról, amint az autóbusz sofőrje, elveszítve az irányítást a jármű felett, behajt a játszótérre.

Az eset drámaiságáról egy biztonsági kamera felvételei is tanúskodnak. A képsorokon látszik, amint egy anyuka a két gyermekével sétál a gyalogúton, s az előre futó nagyobb gyermek csak egy hajszál híján kerüli el, hogy a busz elsodorja.

Zoran Radojičić, Belgrád polgármestere az RTS-nek megerősítette, egy kétéves kislány intenzív osztályra került, mivel sérülései meglehetősen komolyak, de eszméleténél van, és nincs életveszélyben.

A Szerbiai RTV értesülései szerint három gyermeket a tiršovai Gyermekklinikára szállítottak, egy személyt pedig a zemuni kórházban kezelnek, míg egy sérült csak később jelentkezett kivizsgálásra. Az autóbusz utasai közül ketten sérültek meg. 

Habár egyes médiumok arról számoltak be, hogy az autóbusz sofőrje elszökött a helyszínről, a Magánvállalkozók Konzorciumának állítása szerint csak a legközelebbi autóbuszhoz ment, hogy jelentse a diszpécsereknek az esetet.