2024. április 26., péntek

Szívvel és zenével a Heréskertért

Tegnap este tartották meg a Szívvel és zenével a Heréskertért humanitárius rendezvényegyüttest, amelyet a városnegyed régi központjában, a Milenko Grčić 6. (áruház) előtt tartottak meg.
A rendezvényen felléptek a Heréskert fiatal tehetségei, tanáraikkal együtt készítették a produkciókat. A fellépők évek óta rendszeresen gyakorolnak, fellépnek különböző rendezvényeken, van köztük olyan, aki egyéni produkciót készített, és voltak kórusszámok is. A zenei aláfestést a Bubika i krug kompani és a Tragovi prošlosti együttesek biztosították.
A rendezvény keretében a látogatók adományokat adhattak Galina Grlić hároméves kislány számára, aki cerebrális paralízisben betegedett meg. A kislány nem képes sem ülni, sem mászni, nem tud semmit megrágni és a látásával is komoly gondok vannak. Jelentős pénzösszegre van szüksége a mindennapos terápiákra, valamint a szükséges műtétre is. A Szívvel és zenével a Heréskertért rendezvényt a Novi Sad és a Mi i La polgári egyesületek szervezték, polgári kezdeményezésként.

A Heréskertben tegnap este humanitárius rendezvényt tartottak, amelynek keretében több gyermekkórus lépett fel, a látogatók pedig egy cerebrális paralízisben szenvedő kislánynak adakoztak. A székvárosban egyre gyakoribb jelenség a polgári önszerveződés különböző célok mentén, különösen jellemző ez az olyan városnegyedekre, amelyekben javarészt „régi”, azaz nem az utóbbi évtizedekben idetelepült újvidékiek élnek. A Heréskert a város egyik régebbi lakónegyede, mindig is különleges hangulata volt. A múlt évszázad ’50-es éveiben épült ki, munkásnegyednek szánták az akkori ipari övezet közelében. 1959-re már 570 lakás kiépült, és 7000-en laktak itt.