2024. április 26., péntek

Teljes körű segítség

A magyarkanizsai önkormányzat a művelődési szervezeteket támogatta

Tizenegy művelődési szervezet részesült támogatásban a magyarkanizsai önkormányzat jóvoltából. A második körös, 900 ezer dináros összértékű pályázaton elsősorban a szervezetek rendezvényeit támogatta az önkormányzat. A szerződéseket kedden írták alá a nyertes pályázók képviselőivel.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy a támogatásokat igyekeznek mindig a pályázók igényeihez igazítani.
– Szerencsére a nyáron a művelődési egyesületek megtarthatták rendezvényeiket, így most a második körben részben a nyár folyamán megvalósított programjaikra kaptak támogatást, részben pedig azokra a programokra, amiket az év végéig meg szeretnének szervezni. Ilyen értelemben a 2021-es évben teljes körű támogatást tudtunk biztosítani a művelődési egyesületeknek. A 2021-es támogatási összeg egyébként mintegy tíz százalékkal növekedett a 2019-es évhez képest – mondta a polgármester.
A nyertes pályázók közül a martonosi Testvériség Művelődési Társulat most 80 ezer dináros támogatásban részesült. Széll János, az egyesület elnöke elmondta, hogy minden segítség jól jön, hiszen programjaik nagy részét önerőből valósítják meg.

A második körben 900 ezer dinárt osztottak szét

A második körben 900 ezer dinárt osztottak szét

– A pályázaton nyert összeget két rendezvényre szeretnénk majd fordítani, a hamarosan esedékes körömpörköltfőző versenyünkre, illetve a karácsonyi programjainkra. Szerencsére folyamatosan számíthatunk a magyarkanizsai önkormányzat támogatására. A társulat egyébként igyekszik bevonni a munkájába a legkisebbeket is, ugyanakkor az idősebbekre is gondolunk, így szinte hetente szervezünk valamilyen közösségi programot.