2024. április 26., péntek

Fogadták a paralimpia résztvevőit

A tokiói paralimpián elért siker alkalmából Miloš Vučević, Újvidék polgármestere a városházán fogadta Borislava Perić-Ranković, Nada Matić és Mitar Palikuća asztaliteniszezőket, valamint a Spin és a Neos újvidéki asztaliteniszklubok edzőit.

– Immár hagyományosan, a paralimpia után köszöntjük és fogadjuk a résztvevőket, és gratulálunk az elért eredményhez. Örülök annak, hogy a városházán fogadhatjuk a paralimpián résztvevő csapatot, amely Szerbiát sikeresen képviselte Tokióban. Borislava és Nada két érmet szereztek asztaliteniszben. Borislava már negyedszer vett részt az ötkarikás játékokon, ez az ötödik érme, ami minden tiszteletet megérdemel. A bajnokaink azonban nemcsak a paralimpián voltak sikeresek, hanem a hétköznapok bajnokai is, hiszen nagyon nehéz körülmények között érték el sikereiket. Akármikor találkoztunk velük, mindig pozitív energiát sugároztak. Nekünk sem ártana ezt a felfogást elsajátítani, mert gyakran feleslegesen elégedetlenkedünk. Az újvidéki önkormányzat továbbra is támogatja mindkét klubot, meggyőződésem, hogy az asztaliteniszezőik a jövőben is sok érmet szereznek különféle versenyeken – hangsúlyozta Újvidék polgármestere.

Borislava Perić-Ranković megköszönte a polgármesternek a szívélyes fogadást, és a köszöntőt. – Boldog vagyok, hogy örömet okozhattunk Újvidéknek, és olyankor mindig büszkék vagyunk, amikor sikert érünk el az országunk és a városunk nevében. A sikereinkhez nagy mértékben hozzájárult az újvidéki polgármester is, mert az ő támogatásának köszönhetően szentelhettük időnket az edzésnek. Remélem a jövőben még sok alkalmunk lesz közösen ünnepelni, folytatjuk sikereinket – ígérte Perić-Ranković.