2024. március 19., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Bayern-dominancia Barcelonában

Súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a Barcelona csapata, amikor kedden este a Bayern Münchent látta vendégül. Nem túlzás azt állítani, hogy a 3:0-s vereség a katalánok számára hízelgő eredmény, mivel a meccs képe és statisztikái alapján a bajorok akár sokkal nagyobb győzelmet is arathattak volna a Camp Nou közönsége előtt.

A németek a pálya minden területén és mutatójában uralták a játékot, és látványos fölényüket a 34. percben váltották előnyre, amikor is Thomas Müller messziről elengedett, megpattanó lövése védhetetlenül vágódott egy barcelonai védő hátáról Ter Stegen hálójába.

A második félidőben sem változott a mérkőzés képe, és a müncheniek már az 56. percben megduplázták előnyüket Robert Lewandowski révén, aki egy kapufáról kipattanó lövést pofozott közelről a Barca kapujába. A kegyelemdöfés német részről a 85. minutumban érkezett, amikor ismét a lengyel sztárcsatár volt eredményes – ezúttal több védőt kicselezve bombázta a kapu közepébe a játékszert, kialakítva a hazaiak szempontjából kínosnak mondható végeredményt.

A müncheniekhez hasonlóan szintén 3:0-ra, idegenben győzött a Juventus együttese Malmőben, kikapott viszont a Cristiano Ronaldót is soraiban tudó Manchester United csapata Svájcban, a Young Boys vendégeként.

A találkozó még a portugál klasszis góljának köszönhetően United-vezetést hozott az első félidőben, a házigazdák azonban nagy meglepetést okozva fordítani tudtak a találkozó végéig Ngamaleu (66.) és Siebatcheu (90+5.) révén.

Említést érdemel még a Sevilla–Salzburg mérkőzés, amelyen BL-rekord született, ugyanis a fehérorosz Kulbakov játékvezető négy alkalommal mutatott a tizenegyespontra, amiből a felek mindössze kettőt értékesítettek.

BL-eredmények: Sevilla–Red Bull 1:1, Young Boys–Manchester United 2:1, Barcelona–Bayern München 0:3, Chelsea–Zenit 1:0, Dinamo (K)–Benfica 0:0, Lille–Wolfsburg 0:0, Malmö–Juventus 0:3, Villarreal–Atalanta 2:2.

Kezdetét vette az Európa-liga, valamint a Konferencia Liga is. Ma este igazi meccsdömping lesz a második, illetve harmadik számú európai versenysorozatban. Pályára lép a Ferencváros, a C. zvezda és a Partizan is.

KL-eredmények: Makkabi (H)–Feyenoord 0:0, Makkabi (TA)–Alashkert 4:1.