2024. április 26., péntek

Részleges útlezárás a Szabadság hídon

Folyamatban vannak a járdák és a korlátok felújítási munkálatai, ezért a Kamenicáról Újvidék felé közlekedőket óvatosságra intik. A szélső sávot lezárták a forgalom előtt, az alagútban és a hídon is.

A városi Területrendezési és Nagyberuházási Hivatal hidakkal foglalkozó részlege az idén is megvizsgáltatta a Szabadság híd műszaki állapotát, a szakemberek megállapították, hogy a konstrukció stabil, a hídtest használható állapotban van.

Az elmúlt két évben a híd bácskai részén folytak a felújítási munkálatok, pontosabban a sétány és a Strand feletti részeket javították. Új járdákat alakítottak ki a híd mindkét felén, a tartópilléren is végeztek kisebb javításokat, kezelték a fémfelületek rozsdás részeit, és új korlátokat emeltek a járdák mellett. Ezekre a munkálatokra az újvidéki önkormányzat 68 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben.

Jelenleg a Szabadság hídon a felújítási munkálatok második fázisa van folyamatban, erre az önkormányzat 49,9 millió dinárt különített el. Az eddigi munkálatok során megjavították a járda melletti korlát egy részét (a szerémségi oldalon), és folytatták a híd acélkonstrukciójának a rozsdamentesítését. A híd szerémségi oldalán 123 méteren teljesen felszedik a régi járdát, és teljesen újat építenek helyette. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a munkálatoknak a második fázisát az év végéig befejezik, ezzel sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés a Szabadság hídon a járművek és a gyalogosok számára egyaránt.