2024. március 19., kedd

Sok-sok játék és barátkozás

Adán családi napot tartottak a nagycsaládosok

Az adai Tűzsziget Tiszamenti Nagycsaládos Egyesület szombaton hangulatos és szórakoztató családi napot tartott Adán, az egyesület székházának udvarán. Török Beáta egyesületi titkára elmondta, hogy minden évben a Tűzsziget legfontosabb rendezvénye a családi nap, amelyre ezúttal is hívtak vendégeket a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségéből is.

– A rendezvény 60 fő vesz részt, többségében az egyesületünk tagjai, de vannak vendégeink Péterrévéről és Bácskossuthfalváról is. A félévestől a 16-17 éves korig vannak gyerekek a családi napon. Az adai Kreastol Egyesület foglalkoztatja a gyerekeket, kézművesfoglalkozással és nagyon sok szép játékkal készültek. Ezen a gyerekek tudnak játszani, barátkozni és ismerkedni.

A felnőttek pedig beszélgetnek és segédkeznek a babfőzésben, mert az ebéd babgulyás lesz. A rendezvény célja a nagycsaládosok közötti információcsere és ismerkedés, illetve a Kreastol Egyesülettel is szeretünk volna már régebb óta együttműködni, most a családi nap erre lehetőséget biztosított. Nagyon jó a hangulat a rendezvényen, az időjárási is kedvez, a gyerekek feltalálják magukat a játékok között, az érettebb „ifjúság” pedig az asztal és a babkondér körül nagyon jól eltársalog és barátkozik.

A rendezvény megtartásához a Vancsesz és a tagcsaládok részéről is érkezett támogatás, és a közreműködésükkel sikerült megszervezni – nyilatkozta Török Beáta.