2024. április 25., csütörtök

Topolyai Napok 2021

EXPO, kiállítások, sportversenyek és gyermeknap a hétvégén – Ma tartja díszülését a képviselő-testület

Szeptember 9-e és 19-e között színes, tartalmas programsorozat várja a topolyaiakat a községnapi ünnep jegyében. A képviselő-testület ünnepi ülése ma a színházteremben 10 órakor kezdődik, előtte 9 órakor átadják a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat, és megnyílik az idei díjazott, Sinkovics Ede kiállítása a Művelődési Ház kiállítótermében.

19 órakor megnyílik Topolya Község Múzeumában Zsáki István festőművész retrospektív kiállítása.
Pénteken 14 órától vasárnap délig az EXPO 2021 mezőgazdasági és gazdasági kiállítás és vásár a Piac Közvállalat területén várja a látogatókat. A Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében pénteken 17.30-kor a Тоpolya a részletekben lakozik fotópályázat eredményhirdetését és a beérkezett fotókból összeállított kiállítás megnyitóját tartják.

19 órakor a Fokos zenekar Zengető c. lemezének bemutatójára kerül sor a színházteremben.
Szombaton 14 órától tartják a VI. Topolyai Gyermeknapot a Felvonulási téren, 19 órakor Színes Topolya címmel a község művelődési központjainak és egyesületeinek közös műsorát követhetik az érdeklődők a téren felállított szabadtéri színpadon.
Vasárnap sporthorgászverseny lesz az Akácos-tónál Pacséron, 8 órakor kezdődik a Szkenderovity Pál-emlékmaraton, a Mezőgazdasági Iskola melletti sportcsarnoktól Bajsáig futnak a versenyzők. 9 órakor szentmise lesz a topolyai polgárokért a Sarlós Boldogasszony-templomban.
A XV. Nemzetközi Strong Man Verseny Topolyai Kupája a Felvonulási téren 14 órakor startol, majd 20 órakor az újvidéki Big Band és a Szerb Nemzeti Színház közös koncertje, a Rockopera szórakoztatja a közönséget, a koncert után tűzijáték következik, majd DJ Irvine szolgáltatja a zenét a fiatalabb korosztálynak.
A tartalmas hétvégét követően a városnapi programok a jövő héten is folytatódnak.