2024. március 29., péntek

Sporttal és kultúrával az elfogadásért

Negyedik alkalommal tartották meg a Szeretetfesztivált

Pénteken délután negyedik alkalommal tartották meg a Szeretetfesztivál elnevezésű rendezvényt a Sétaerdőben. Az eseményen az egészséges és fogyatékkal élő gyermekek számára tartottak színes sport- és kulturális programokat. A fesztivál megnyitóján az egybegyűlt gyermekeket Svetozar Dimović, a program műsorvezetője köszöntötte, majd Mirjana Evetović, a fesztivál főszervezője szólt az egybegyűltekhez, aki a rendezvény fő célját ismertette.

Cselgáncsbemutató a fesztiválon (Fotó: Patyi Szilárd)

Cselgáncsbemutató a fesztiválon (Fotó: Patyi Szilárd)

– Az egész fesztivált azért indítottuk útjára, mert a mozgáskorlátozott gyermekek számára a sport és a kultúra ajtajai be vannak zárva. E rendezvénnyel ezek az ajtók kitárultak. Ezzel együtt a mozgáskorlátozottak elfogadását is elősegítjük – mondta a főszervező.

A rövid beszéd után Mirjana Evetović oklevelet és ajándékcsomagot nyújtott át Ubori László atlétának és Đorđe Milošević cselgáncsedzőnek, így hálálva meg nekik, hogy a koronavírus-járvány kitöréséig heti rendszerességgel ingyenes edzést tartottak sajátos nevelési igényű gyermekek számára. Az ajándékcsomagok átadása után Milanka Kostić, a városi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja mondott rövid beszédet, amelyben örömét fejezte ki, hogy sokan összegyűltek a fesztiválon. Ez szerinte arról tanúskodik, hogy az egyes emberek közt meglévő különbségek ellenére, az ismerkedés vágya, a szeretet igénye mindenkiben ugyanúgy benne van. Hozzátette, hogy a szabadkai önkormányzat e rendezvényt, ahogy addig is, úgy a jövőben is támogatni fogja. A megnyitó után a színpadon a Szabadkai Gyermekszínház társulatának előadását tekinthették meg a résztvevők. Emellett a nap folyamán az érdeklődők többek között labdarúgásban, amerikai futballban, gyeplabdában, karatéban, birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és cselgáncsban is kipróbálhatták magukat, valamint zsákban futó és kötélhúzó versenyt is tartottak.