2024. április 26., péntek

Megnyílt a hajdújárási fogászat

A rendelő minden hétköznap várja a pácienseket

A hajdújárási egészségház épületében általános orvosi rendelő, valamint gyógyszertár is található. Korábban fogászat is működött az intézmény keretein belül, azonban ez a szolgáltatás az elmúlt 15 évben nem volt elérhető a hajdújárásiak számára. A Szabadkai Egészségház, Szabadka Város, valamint különböző donátoroknak köszönhetően megújult a fogászati rendelő, és a páciensek fogászati problémáikra a hajdújárási egészségházban is találhatnak megoldást.

A felújított fogászati rendelő kedden nyitotta meg ajtaját a polgárok előtt. Ebből az alkalomból a helyszínre látogatott Srđan Samardžić, a szabadkai városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, aki Ivanka Beokovićtyal, az Egészségház igazgatójával megtekintette a rendelőt.

Újságírói kérdésre Srđan Samardžić elmondta, hogy a fogászati rendelő újra megnyitását a polgárok kezdeményezték.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

– Elégedetten állapíthatjuk meg, hogy Szabadka ezen részének polgárai, Hajdújárás és környékének lakosai számára tizenöt év után újra elérhető a fogászati szolgáltatás. Folyamatosan törekszünk arra, hogy közvetlen kapcsolatban legyünk a polgárokkal. A fogászati rendelő megnyitását is a polgárok kezdeményezték, ők voltak azok, akik felvetették a szükségességét a városházán hetente megrendezésre kerülő polgármesteri fogadóórákon. Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy a polgárokkal való kommunikáció mindenki számára fontos eredményeket hozhat. Nagy hálával tartozunk az egészségház kollektívájának, amely a koronavírus miatt az elmúlt 18 hónapban nagy kihívásokkal nézett szembe, és mindezek mellett készen állt arra, hogy itt, Hajdújáráson tovább bővítse szolgáltatásait – fogalmazott a tanácstag.

Ivanka Beoković nyilatkozatában többek között arról is szót ejtett, hogy a fogászati rendelő minden hétköznap nyitva áll a polgárok előtt.

– Hajdújárás és a környékbeli települések polgárainak a mai naptól lehetőségük nyílik arra, hogy a fogászati problémáikkal a hajdújárási egészségházhoz forduljanak. A rendelő a gyermekek és a felnőttek előtt egyaránt nyitva áll. Az elsődleges elképzelések szerint a fogászati rendelő hetente két nap állt volna a páciensek rendelkezésére, de a beosztásokat sikerült úgy megszervezni, hogy a hét minden napján elérhető legyen. A fogászati rendelő munkaideje az általános orvosi rendelő munkaidejéhez igazodik, azaz hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken délelőtt, héttől 13 óráig tart nyitva, szerdán pedig délután, 13-tól 19 óráig. A rendelőt Szabadka Város, valamint donátorok segítségével sikerült felújítanunk, míg a szükséges berendezések beszerzését, illetve szervizelését az Egészségház végezte el – nyilatkozta az igazgatónő.