2024. április 26., péntek

Szigorított belépési feltételek Németországba

Egyre növekszik az újonnan fertőzöttek száma, amely azt is jelenti, hogy Szerbia a vörös listára került Németországnál. Ez azt jelenti, hogy ebbe az országba csak azok utazhatnak be, akik valamelyik nyugati vakcinát vették fel, mint pl. a Pfizer, AstraZeneca, Moderna vagy a Johnson & Johnson.

Németország mellett Románia esetében is vörös listás Szerbia, míg Albánia megszigorította a beutazási feltételeit a szerb állampolgárok irányába, míg Magyarországra, Görögországba és Ausztriába az eddigi feltételek az érvényesek.

Németországban csak a teljesen immunizált személyek léphetnek be, vagyis azok, akik megkapták mindkét dózist valamelyik vakcinából, kivételt képez ez alól a kínai és az orosz, mert azt nem ismerik el.

Romániába a belépést követően két hét karantént rendelnek el, ez alól csak a beoltott polgárok szabadulnak fel.

Albániába való belépéshez kötelező a vakcinációról szóló bizonylat, negatív PCR-teszt, vagy gyors antitest teszt, illetve az átvészelt betegségről szóló igazolás. Ugyan ezek érvényesek Görögországra és Ausztriára is. Utóbbi nem ismeri el a gyors antitest tesztet illetve a Szputnyik V oltóanyagot.

Magyarországra korlátozások nélkül utazhatunk.

A Külügyminisztérium honlapján folyamatosan tájékozódhatunk arról, hogy milyen belépési feltételek mellett utazhatunk be a kívánt országba.