2024. április 26., péntek

Stadionavató Topolyán

A holnapi nyitóünnepséget a TSC–Ferencváros barátságos mérkőzés követi

Topolya, sőt a tágabb térség jövőjét is meghatározza majd az a modern sportkomplexum, amely az egykori városi stadion helyén épült fel, és amelynek keretében elkészült a TSC centerpályája.

Egy nagy konferenciaterem, 48 férőhelyes szálloda, az asztalitenisz-mérkőzések lejátszására alkalmas termek, konditerem, rehabilitációs központ, orvosi rendelő, múzeum, étterem és egyéb tartalmak is az épületegyüttes részét képezik. A pálya elkészült, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásainak minden szempontból eleget tevő létesítmény avatóünnepségére pénteken délután kerül sor.

A szuperligás TSC a Ferencvárost fogadja barátságos mérkőzés keretében. Ez lesz az első ott lejátszandó mérkőzés, amelyet a 16 órakor kezdődő stadionavató ceremónia előz meg.

A pályaavató keretében a legfiatalabbak, a labdarúgó-palánták készülnek egy rövid, de látványos bemutatóval. A vallási közösségek képviselői fogják a pályát ezt követően felszentelni, majd egy kisfilm is bemutatásra kerül a Ferencváros és a topolyai csapat múltjáról. Csizmadia Anna énekli majd a Nélküled című dalt. A megnyitón elhangzó beszédeket rövid tűzijáték, majd pedig a két csapat barátságos mérkőzése követi. A kezdőrúgást a Fradi legendás játékosa, Nyilasi Tibor és a topolyai futballcsapat egykori csapatkapitánya, Kovács István – Haver végzi el. Amikor ugyanis a Ferencváros évtizedekkel ezelőtt Topolyán játszott az itteni csapat ellen, a vendégek csapatkapitánya Nyilasi Tibor, a hazaiaké pedig Kovács István volt. A két klubnak azonban ennél sokkal régebbre nyúlik vissza az együttműködése. Dokumentumok bizonyítják, hogy például közel száz évvel ezelőtt, 1927-ben is megmérkőzött egymással a két csapat.

A klub képviselőitől megtudtuk, hogy a Ferencváros elleni pályaavatóra nincsenek jegyek szabad eladásban, az érdeklődés viszont továbbra is hatalmas. Az idei szezonra szóló bérletek eladása viszont folyamatban van. A szezonbérletet munkanapokon 10 és 16 óra között Topolyán a TSC Akadémián vásárolhatják meg.

A megnyitót, illetve az azt követő, FTC elleni barátságos találkozót több televíziós társaság is élőben közvetíti. A Pannon RTV mellett az Arena Sport, az RTV, az M4 és a B92 is műsorára tűzte.

Mint ismeretes, a TSC eddig Zentán játszotta bajnoki mérkőzéseit. Most azonban visszatérnek Topolyára. Az első bajnoki mérkőzést a Vojvodina ellen vívják meg szeptember végén Topolyán, erre a megnyitót követően hamarosan megkezdik a jegyek értékesítését. A TSC jól kezdte a bajnoki idényt a legmagasabb rangfokozatban. Eddig csupán a még aktuális bajnok Crvena zvezda ellen veszített egy bajnoki mérkőzést.