2024. április 26., péntek

Támogatás a vállalkozó szellemű munkanélküliek számára

A Városi Gazdasági Hivatal hétfőn pályázatot írt ki a vállalkozások támogatására a város területén. A juttatást olyan munkanélküli személyek igényelhetik, akik a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nyilvántartásában szerepelnek. A juttatás a vállalkozás, vagy gazdasági közösség megalapításának támogatására jár, ha a pályázó munkaviszonyt alakít ki ennek során. A pályázat 250 ezertől 400 ezer dinárig terjedő egyszeri támogatásra vonatkozik, amely összeg nagysága a tevékenység és a költségek, valamint a tervezetben leírt beruházásoktól függ.

Ha a törvénynek megfelelően több munkanélküli személy társul, mindegyiküknek külön kell átadnia a vállalkozásra vonatkozó kérvényt és ilyen módon jogot formálhat a 250 ezertől 400 ezer dinárig terjedő támogatásra.

A sikeresen pályázó személyek kötelesek legkevesebb 12 hónapon belül elvégezni a bejegyzési folyamatot. A pályázat teljes keretösszege 30 millió dinárt tesz ki. A vállalkozási tervezetet és a kísérő dokumentációt két példányban a Városi Gazdasági Hivatal számára kell postázni, vagy személyesen átadni. A pályázási határidő szeptember 17-én jár le. Bővebb információkat a www.novisad.rs és a www.privredans.com oldalon kaphatnak az érdeklődők, ahol a pályázat is megtalálható.