2024. április 26., péntek
KÖZÉP-BÁNÁT

Több mint kétszáz új megbetegedés

A nagybecskereki Közegészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint Közép-Bánátban tovább növekedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A körzetben augusztus 24-e és 31-e között 222 új beteget vettek nyilvántartásba.

A legtöbb aktív eset Nagybecskerek Város területén van, ahol 185 esetet regisztráltak. Becskereket követi Magyarcsernye község, ahol 52 új beteget vettek kezelésbe. Törökbecse községbe területén 36 új beteg van, Bégaszentgyörgy (Žitište) községben 27 aktív eset van, míg a legkevesebb beteget Szécsány község területén regisztráltak, ahol 18 új beteg van.

A nagybecskereki Közegészségügyi Intézet kimutatása továbbá azt is tartalmazza, hogy a tegnapi nappal bezárólag Közép-Bánátban 127 369 dózis Covid–19 elleni vakcinát adtak be. A körzetben összesen 62 661 polgár vette fel a mindkét védőoltást.

A körzetben augusztus 17-én kezdték el a harmadik védőoltást beadását azoknak, akik már több mint hat hónappal ezelőtt felvették a második oltást. Az érdeklődés nagy és a legfrissebb adatok szerint 3656-an lettek harmadszor is beoltva.