2024. április 26., péntek

Vannak, akik két éve várnak a temetésre – VIDEÓ

Szörnyű körülmények, mintegy ezer koporsó halmozódott fel

Mintegy ezer koporsó halmozódott fel az olaszországi Palermo temetőjében (Rotoli), és vannak, akik már két éve arra várnak, hogy végső nyugalomra helyezhessék elhunyt hozzátartozójukat. Az vezetett a szörnyű helyzethez, hogy a sírkertben elfogytak az üres helyek.

A politikusok képtelenek megoldást találni, miközben a temetőben egyre elviselhetetlenebb a helyzet, a hőség miatt kellemetlen szagok terjengenek – mondják a helyiek.
A szóban forgó sírkertbe naponta mintegy 15-20 új koporsó érkezik, és más megoldás hiányában, ezeket hűtés nélküli sátrakban sorakoztatják. A nyári forróság és a természetes folyamatok miatt több koporsó szétrepedt. A sátrak alatt a hőmérséklet olykor akár a 40 fokot is meghaladja.

Az itt lévő elhunytak családtagjai felháborodottságuknak adtak hangot, a tűrhetetlen helyzet miatt, a legtöbben képtelenek ellátogatni elhunyt családtagjaikhoz. Egy hozzátartozó elmondta, hogy már 14 hónapja vár édesapja temetésére, akinek a földi maradványait az egyik ilyen sátor alatt helyezték el. A messze sem higiénikus körülményekről, és az emberi méltóságnak a földbe tiprásáról beszélt – közli a 021 hírportál.

Mindehhez az vezetett, hogy a helyi temetőben elfogytak a szabad parcellák, a város krematóriuma pedig meghibásodott. Sokan a politikusokat is hibáztatják, mert szerintük a közöttük lévő hatalmi harcok, és a felelősség elhárítása is nagyban hozzájárult a Palermo temetőjében uralkodó szörnyű állapotokhoz.