2024. április 26., péntek

A postás kétszer csenget!

Zentán késik a közüzemi számlák kézbesítése

A postás Zentán mostanság egyszer sem csenget, nem hogy kétszer csengetne!

Sokan arra panaszkodnak, hogy még mindig nem hozta ki nekik a postás a júliusi közüzemi és egyéb aktuális fizetendő számlákat, pedig már 20-a régen elmúlt. Általában a folyó 20-áig széthordja a posta a közüzemi számlákat, idén nyáron azonban, feltűnően sokat késik ez az állami posta.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A közösségi oldalakon olyanokat lehet olvasni, hogy:

„Nem szoktam panaszkodni, de ez már több a soknál, 24-e van és még mindig nem kaptuk meg a múlt havi számlákat, de már felszólítást kaptam, hogy 20-áig fizessem be a telefonomat.”

Mások is aggodalmukat fejezték, ki a számlák késése miatt, különösen az olyan számlák esetében, amelyeket határidőre, például 20-áig ki kell fizetni, mert utána a szolgáltató késedelmi kamatot számol fel az ügyfelekenek.

Egyesek az alulfizetett postások mellé álltak az állami postát okolva, hogy nem biztosít elfogadható havi keresetet a terepet, az utcákat télen nyáron, sárban, esőben naponta járó postásoknak. Mások véleménye szerint, aki nagyon akarja az előző havi számla alapján is be tudja fizetni például a villanyáram fogyasztást, még ha nem is dinárra pontos összegben. És azután ott van, elérhető a modern technika, az internet, amelyen keresztül több féle közügyet is intézhet a polgár, már ha jártas a dologban, és ért is hozzá.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A zentai postahivatalban érdeklődtünk a számlák kézbesítésének a késése okán, de csak annyit közöltek, hogy nincs elég postásuk. Papíron a zentai postahivatalban hét terepi postás dolgozik, azaz csak dolgozhatna, de a valóságban csak két postásuk van. Van egy harmadik is, de az meg betegszabadságon van. És mi van a többi postással?

A távozott, felmondott postások helyére nem tudnak új embereket alkalmazni, hiába járna a hét postás Zentának, Belgrádban ezt másképp gondolják. Mivel állami, országos közvállalatról van szó, a döntések a fővárosban születnek. Megszorítások, takarékosság, ilyen olyan kifogás címén nem teszik lehetővé – bár nyíltan ezt nem mondja ki senki – a Zentát megillető számú postás alkalmazását.