2024. április 26., péntek
NŐI LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Megnyert meccset bukott el a Spartacus

Nem mindennapi körülmények között búcsúzott a női Bajnokok Ligája idei kiírásától a Spartacus csapata. A szabadkai együttes, miután a selejtezők első körében legyűrte a kemény ellenállást tanúsító ír bajnokot, a 2. fordulóban a holland Twente gárdájával találkozott, és az összecsapás egészen a 80. percig tökéletesen alakult a Kék Galambok számára, hiszen a ghánai Owusu és Filipović találataival már 3:0-ra vezettek. A hazai környezetben játszó enschede-i alakulat azonban még a reménytelennek tűnő helyzetben sem adta fel, és a piros mezesek a hajrában hat perc alatt kiegyenlítettek. A 3:3-as döntetlennel záruló rendes játékidő után a kétszer tizenöt perces hosszabbításban a szabadkaiaknak már nem jött össze semmi, a hazai csapat viszont kétszer is bevette Kostić kapuját, így ők jutottak tovább a csoportkörbe. A drámai csata után Pataki Georgina, a kék-fehérek fiatal zentai játékosa sem igazán tudott magyarázatot adni a történtekre.

„Nyolcvan percig tökéletesen működött minden, úgy játszottunk, ahogy azt előzetesen megbeszéltük. A hajrában viszont jött egy hatperces rövidzárlat, a hollandok első gólja ugyanis megfogott bennünket, és az utána történtekre még most sem tudok mit mondani. A hosszabbításban előbb befújtak ellenünk egy véleményes tizenegyest, ami után még visszajöhettünk volna a meccsbe, ám a hazaiak ötödik találata végleg lezárta a mérkőzést.”

A női BL csoportkörébe nem sikerült bejutnia a magyar bajnoknak sem, a Ferencváros gárdája ugyanis a lengyel bajnok legyőzése után elvesztette az albán Vllaznia elleni büntetőpárbajt, amely során a zöld-fehérek játékosai mindössze egy tizenegyest tudtak értékesíteni, míg ellenfelük háromszor is eredményes volt.