2024. április 26., péntek

Kiírták az Első fizetésem program pályázatát

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) ma kiírta a pályázatot az Első fizetésem elnevezésű program kivitelezésére – írja a B92 hírportál.

A pályázatot a fiatalok foglalkoztatásának serkentésének programjáról szóló rendelet alapján írták ki, amelybe 10 ezer 30 éven aluli fiatal terveznek bevonni.

Az NSZ tájékoztatásából az is kiderül, hogy a pályázat négy szakaszra lesz bontva, amely augusztus 20-tól december 15-ig tart.

Az első szakasz során, amely augusztus 20-a és szeptember 20-a között valósul meg, az érdekelt munkaadók jelentkezhetnek a www.mojaprvaplata.gov.rs oldalon, majd a második szakaszban október 1-je és 31-e között a munkanélküli fiatalok jelentkezhetnek ugyanott.

A harmadik fázisban a munkaadók kiválasztják a jelentkezőket, amelyet november 1-je és 15-e között terveznek kivitelezni, majd a közszférában működő munkaadók november 16-a és 30-a között választják ki véglegesen a jelölteket.

A negyedik szakaszban háromoldalú szerződést kell aláírni, az NSZ, a munkaadó és a kiválasztott jelölt között. A program kivitelezése pedig tizenöt nappal a munkaadók és a kiválasztott jelöltek listájának megjelenését követően veszi majd kezdetét.

A programban való részvételi feltételek szerint a jelölteknek nem lehet hat hónapnál több munkatapasztalatuk és a munkanélküliek listáján kell legyenek a szerződés aláírásának pillanatában.

A program kilenc hónapig tart és munkaviszony létesítése nélkül kerül kivitelezésre. Az NSZ a középiskolai végzettséggel rendelkező fiataloknak 22 ezer dináros fizetést biztosít, míg a felsőoktatási végzettséggel rendelkezők számára 26 ezer dinárt fizet ki.