2024. április 26., péntek
EURÓPAI KUPAPOROND

Úton az El-be

Kedden este a belgrádi Crvena zvezda nagyon magabiztos, 4:0-s sikert könyvelt el a Kolozsvár elleni első mérkőzésen Belgrádban az El-selejtező utolsó körében. Dejan Stanković együttese Pavkov, Katai, El Fardou és Ivanić találataival valószínűleg nemcsak az odavágós győzelmet biztosította, de valószínűleg az El-főtáblás szereplést is. A piros-fehérek jövő héten Romániába utaznak, s bár fél lábbal már ott vannak a második számú európai kupasorozatban, azért összpontosítaniuk kell, hiszen korábban a Čukarički példáját figyelhették, ahol a kisebbik belgrádi együttes a Hammarby ellen kapitulált.

A legrangosabb sorozat kvalifikációjában, a BL-ben számos izgalmas csatát tűztek műsorra. Különösen érdekes volt a Monaco és a donyecki Sahtar taktikai csatája, melyből egyelőre utóbbi jött ki jobban, de a franciák még javíthatnak, s nem reménytelen a BL-részvételük. Az osztrák Salzburgot a svéd Brondby próbálta megviccelni, de a hazaiak a második félidőben fordítottak. A másik érdekesség a tiraszpoli Sheriff további szárnyalása. Korábban mindenki Crvena zvezda–Dinamo (Z) párharcot várt a BL-tábláért, de a moldovai klub megviccelte a szerbeket. Most úgy tűnik, a horvátokon volt a sor, hiszen a zágrábiak nagy pofont kaptak a Sherifftől (3:0).

BL, selejtező, utolsó kör, 1. mérkőzés: Monaco–Sahtar (D) 0:1, Salzburg–Brondby 2:1, Sherrif (T)–Dinamo (Z) 3:0. El, selejtező, utolsó kör, 1. mérkőzés: Crvena zvezda–Kolozsvár 4:0. Női BL, selejtező, első kör: Hoffenheim–Valur 1:0, Zürich–Milan 1:2, Ferenccváros–Sosnowiecz 2:1.

NÉMET SZUPERKUPA

Münchenbe került a trófea

A német idény rögtön a Der Klasikerrel nyitott, hiszen a szuperkupában a dortmundi Borussia a müncheni Bayernnel nézett farkasszemet. Bár a BVB Reus révén bevette a bajorok kapuját, a bőrgatyások Lewandowski duplájával és Müller további egy góljával elvitték a trófeát. A Bundesliga-bajnok a győzelemmel egyúttal megemlékezett múlt héten elhunyt legendájáról, Gerd Müllerről.

Német Szuperkupa: Borussia (D)–Bayern 1:3.