2024. április 26., péntek
OLVASSA A MAGYAR SZÓ NYOMTATOTT KIADÁSÁT!

Hajók a 165 éves bezdáni zsilipen

Pintér Attila: Amikor egy-egy régióban fellendül a gazdaság, a kereskedelem, annak már rövid távon is pozitív hatása lehet az adott térségre

Szerbia és Magyarország az elmúlt időszakban számos, gazdaságot érintő közös projektumot valósított meg, illetve több közös infrastrukturális beruházást kezdett el. Szeptember elején Belgrádban egy újabb szerb–magyar együttes kormányülés esedékes, amely újabb beruházásokat, fejlesztéseket hozhat a két ország számára. Mindkét fél a jószomszédi kapcsolatok történelmi magasságait hangsúlyozza, de hogy mit sikerült az elmúlt években megvalósítani a billaterális együttműködés révén, illetve mire lehet számítani a közeljövőben, Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével beszélgettünk. 

OLVASSA LAPUNK NYOMTATOTT KIADÁSÁT!

A beszélgetésben szó esik a Tisza hajózhatóságáról, illetve a Duna–Tisza–Duna-csatorna bezdáni szakaszáról.

Az épülő vasútvonalak, valamint a Török Áramlat földgáz-vezeték kapcsán történő együttműködés részleteiről is nyilatkozott lapunknak Pintér Attila Magyarország belgrádi nagykövete.

Cikkünk teljes szövege a pénteken megjelenő Magyar Szó nyomtatott kiadásában olvasható, a délutáni órákban honlapunkon is elérhető.