2024. március 29., péntek

Ahol minden foglalkozás népszerű

Töretlen az érdeklődés a topolyai Coder Club két nyári tábora iránt

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban két ízben szervezték meg a Coder Club VII. nyári programozóiskoláját. Az első tábor július közepén került megrendezésre, míg a második időtartam augusztus 9-étől 13-áig tartott. Vörös Csaba informatikus, a Coder Club és a tábor vezetője elárulta, hogy milyen műveletekkel ismerkedhettek meg a táborozók.
– A foglalkozások alkalmával több témát is érintettünk a gyerekekkel a 3D-s nyomtatás, a robotika és a mikroelektronika témakörben.

Az idei táborokban voltak állandó, de új tagok is, akik betekintést nyerhettek a klub munkájába. Ezek a táborok mindig jó alkalmak arra, hogy valaki belessen a Coder Club munkájába, valamint arra is, hogy jelentkezzen az októberben induló állandó foglalkozásainkra. A találkozó most is beváltotta reményeinket, hiszen több mint negyven gyermek tölthetett el játékos tanulás közben néhány napot a Coder Club VII. nyári programozótáborában.

A jelentkezés gyorsan betelt a húsz-húsz helyre. A táborozók többsége jelezte, hogy szeretné majd ősztől a Coderben folytatni a munkát, ahol valamennyi foglalkozásunk népszerű, és ahol az alaptól a haladó szintig ismerkedhetnek meg a gyerekek a kódolással, a programozással – mondta Vörös Csaba, aki azt is hozzátette, hogy a klub jövőbeli tervei között szerepel egy saját szervezésű verseny is.