2024. április 26., péntek

Szent István-nap és jótékonysági focitorna Óbecsén

Szent István-nap Alsóvároson

 Jövő pénteken (augusztus 20-án) Szent István-napi rendezvény lesz Alsóvároson. A program 17:45-kor kezdődik az Óbecsei Schola Cantorum énekkar vendégváró koncertjével az alsóvárosi Páduai Szent Antal-templom előtt. 18 órakor tartják a kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét ebben a templomban, ezt követi az ünnepi beszéd és a megszentelt kenyér felvágása. 19:15 órai kezdettel az Őrtüzek című ünnepi műsort tekinthetik meg a nézők a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nagytermében, amelyen a kultúrkör Kiscimbora és Petrence néptáncegyüttesei lépnek majd fel, 19:30-kor pedig a fennállásának 30 éves jubileumát ünneplő kultúrkör szakcsoportjainak ünnepi műsora következik.

A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Nemzeti Tanács, Óbecse önkormányzata, valamint a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi –Nemzeti Kisebbségi Titkárság támogatta.

 

Jótékonysági focitorna a kis Boškóért

 Az óbecsei Sever Đurkić lakótelep az itt élők összefogásának köszönhetően az utóbbi időben sokat csinosodott – ezúttal viszont egy jótékonysági rendezvényt szerveznek az újvidéki Boško Guglete megsegítésére, aki gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA-betegségben) szenved.

Vasárnap (augusztus 15-én) jótékonysági kisfocitornát szerveznek, amelynek a bevételét a hét hónapos kisfiú gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők. A torna 11 órakor kezdődik, a dobogósok érmeket kapnak majd jutalmul, a gólkirálynak pedig serleg is jár. A sportprogram mellett jótékonysági bazár is lesz különféle finomságokkal. A tornára péntekig lehet jelentkezni a 069/198-36-04-es telefonszámon. A részvétel ingyenes, a szervezők az adományokat egy dobozban gyűjtik majd össze.

A kisfiút a 3030-as telefonszámra küldött SMS-üzenettel is lehet támogatni, üzenetként a 1032-es számot kell elküldeni, de pénzt is lehet utalni a 160-6000001037970-33 számú folyószámlára. A kisfiú szüleinek augusztus 20-áig 750 ezer eurót kell összegyűjteniük a budapesti génterápiás gyógykezelésre, amelynek az ára eléri a 2,5 millió eurót. n feró