2024. május 4., szombat
KERÉKPÁROZÁS

Stojnićé a hegyi trikó a cseheknél

Sikeresen tért vissza tavaszi combcsontrepedése után a versenyzéshez Veljko Stojnić, a nemzetközileg egyik legjobban jegyzett szerb országúti kerékpáros. Az olasz Vini Zabù prokontinentális csapat 22 éves versenyzője múlt héten csütörtöktől vasárnapig a négynapos, UCI 2.1-es csehországi Sazka Touron szerepelt, ahol két napot is a szökésben töltött. Veljko az első szakaszt a mezőnyben tekerte végig, majd a másodikon két társával lógott meg a főcsoporttól, és a hegyi hajrákon gyűjtve a pontokat, a nap végén a különverseny második helyén állt a norvég Andersen mögött, mindössze két pont lemaradással. A harmadik napot azonban a norvég nem tudta befejezni, így a zomborira került a pöttyös trikó, amelyet a negyedik szakaszon példás módon védett meg: ismét bekerült az – ezúttal hatfős – elmenésbe, és rengeteg pontot szerzett, végül 49 egységgel, 31 pontos előnnyel nyerte meg a hegyi trikót.

A szakaszgyőzelmeken a német Huppertz, az ausztrál Schultz, illetve a duplázó norvég Johannessen osztozott, míg az összetettben az olasz Filippo Zana diadalmaskodott. Vasárnap véget ért még a Norvég Körverseny, amelynek összetettjét a belga Ben Hermans nyerte, és a Burgosi Körverseny, amelyen Mikel Landa győzött, és amelyen a magyar Dina Márton az első után a negyedik etapon is benne volt a nap szökésében. Szerbia legrangosabb juniorversenyét, a belgrádi Milan Panić-trófeát a zombori Mihajlo Stolić nyerte meg domináns módon, hiszen az első 4 kilométeres időfutamon és a következő két szakaszon is a leggyorsabb volt.

Tegnap elrajtolt a WorldTour szintű Lengyel Körverseny is, amelynek mezőnyében ott van Valter Attila és Peák Barnabás is.