2024. április 26., péntek

A felkelő és lemenő nap varázsa

Susan Sontag emberi jogi aktivista szerint aki fényképez, azt úgy érdeklik a dolgok, amint vannak, változatlan status quójukban (legalábbis addig, amíg meg nem születik a „jó” kép), más szóval: a fényképész cinkosságba kerül mindazzal, ami érdekessé, fotózásra érdemessé teszi a témát…

A magyarkanizsai Lőrinc Sándort mindenki sikeres magánvállalkozóként, a Fantastico pénzváltólánc, étterem, wellnessközpont és panzió tulajdonosaként, sakkmesterjelöltként, az egészséges életmód szószólójaként ismeri. Kedden este viszont a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban a Panda Rádió szervezésében megnyílt fotókiállításának képein keresztül egy teljesen új oldaláról ismerhettük meg őt.

Lőrinc Sándor

Lőrinc Sándor

Az augusztus 16-ig megtekinthető kiállítás képeit nézegetve a természet szépségei tárulnak elénk, amelyeken központi elemként ott van a felkelő, a tündöklő vagy éppen a lemenő nap éltető varázsa. A felkelő és lemenő nap varázsa című kiállításon Kiss Zenóbia, a Nemzetközi Soroptimist Club elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, a tárlatot pedig maga a fotós, Lőrinc Sándor nyitotta meg. Az ezt követő rövid kulturális műsorban Gyólay Karolina olvasott fel verseskötetéből, rajta kívül pedig fellépett Dér Zsolt csantavéri hegedűs is. A kiállítás megnyitóját követően Kiss Zenóbia a boldog nyertesnek átadta a Panda Rádió születésnapja alkalmából megrendezett játék ajándékát is. Emlékeztetőül: a rádió hallgatóinak a médium kabalájának kellett nevet adniuk. A jutalmat Csetle Judit felsőhegyi óvónő vehette át, aki a játék pandamacit a felsőhegyi óvodának adományozta.