2024. április 26., péntek

Szálloda, gyógyfürdő és aquapark épül Óbecsén

A telek adásvételi szerződését az önkormányzat a budapesti Arthur Bergmann Hungary Zrt. leányvállalatával írja alá

Szálloda, gyógyfürdő és aquapark építéséhez vásárol mintegy 10 hektárnyi telket Óbecsén a budapesti Arthur Bergmann Hungary Zrt. Az önkormányzat meghirdette a közbeszerzési pályázatot a régi lóversenypályán található Tisza-parti telkek, valamint a Komunalac Közvállalat által használt épületek eladására, ezen az egyetlen ajánlattevő a tavaly ezer dináros alaptőkével alapított Duna Improvement nevű cég, az Arthur Bergmann Hungary Zrt. egyik szerbiai leányvállalata volt, amellyel a napokban írják alá az adásvételi szerződést. A telek eladásáról pénteki ülésén döntött a községi képviselő-testület.

Óbecsén nem először harangozzák be a gyógyfürdő építését, éppen ezért sokan fogadják némi szkepticizmussal a legújabb terveket.

– Óbecsén legalább 30 éve téma a gyógyfürdő építése, ez alatt az idő alatt több érdeklődő is volt, de addig, hogy egy cég mintegy egymillió euró saját tőkét fektessen ezekbe a parcellákba, még senki nem jutott el. Ez a mostani vásárlás komoly szándékra vall és okot ad az optimizmusunkra is – jelentette ki Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke.

Az Arthur Bergmann Zrt. a Jovan Zmaj utcában már épít egy kisebb, 30 szobás négycsillagos szállodát Óbecsén, amit a Prosperitati Alapítvány is támogat a kiemelt jelentőségű idegenforgalmi fejlesztésekre kiírt pályázata révén. A régi lóversenypályára tervezett komplexum ennél sokkal nagyobb lesz, értékét 65 millió euróra becsülik.

– További ingatlanokat szeretnénk itt vásárolni, ez az év második felében fog lezajlani. Ezt követően úgy tervezzük, hogy két éven belül az építkezéshez is hozzá tudunk kezdeni. Ez a két év mindenképpen szükséges a tervezéshez, hiszen a cégcsoportunkban hisszük azt, hogy a tervezés hiánya a kudarc előkészítése. Egy több mint 300 szobás szálloda, wellness- és konferenciaközpont, valamint aquapark épül fel majd ezen a területen a beruházás megkezdésétől számított két éven belül. A leendő komplexum legalább 300 személynek ad majd munkalehetőséget, és a helyi beszállítókra is számítunk – mondta el érdeklődésünkre Gál Miklós, az Arthur Bergmann Hungary Zrt. ügyvezetője.

Három évvel ezelőtt az óbecsei Knežev Group már vásárolt egy telket a lóversenypályán, ahova szállodát tervezett építeni, de a cég időközben a telket és a projektet is továbbadta. A nyilvántartási adatok szerint most már ez a telek is a Duna Improvement tulajdonában van.