2024. április 26., péntek

Vulin: Milyen ország lenne az, amelyben egy miniszternek mészárszéke volna?

Aleksandar Vulin belügyminiszter kedden a Belivuk bűnszervezetével kapcsolatos ügyről nyilatkozott a B92 hírcsatornának.

Ezeket az anyagokat megmutattuk, hogy az emberek tudják, hogy kikkel is volt dolgunk – mondta Vulin az üggyel kapcsolatos fényképek bemutatásáról.

Hozzátette, hogy egyes sajtóorgánumok részéről ő magát és Aleksandar Vučić elnököt a bűnszervezettel való együttműködéssel vádolták meg, de ezt nem érdemelték meg.

Milyen ország lenne az, amelyben egy miniszternek mészárszéke volna? – tette fel a kérdést Vulin, majd hozzátette, hogy ezt az ügyet pont akkor hozták fel, amikor Szerbia a Koszovóval kapcsolatos problémákat szeretné megoldani.

Az utcáink biztonságosabbak, a gyermekeinket senki sem bántja, miért olyan nehéz azt mondani, hogy gratulálunk ezeknek az embereknek? – mondta Vulin.

Az FBI beavatkozásával kapcsolatosan kihangsúlyozta, hogy december 8-án aláírtak egy munkacsoport megalakításáról szóló szerződést, amelynek feladata a bűnszervezet felszámolása volt, ezt követően pedig már február 4-én le is tartóztatták a klán tagjait.

Szavai szerint az FBI nem avatkozott be a Belivuk-Miljković klán felszámolásában.

Ez a szerb szolgálatok sikere. Szégyen, hogy ezektől az emberektől elveszik a dicsőséget – hangsúlyozta ki Vulin.

Nem vagyok a külföldi szolgálatok célkeresztjében. Ha lenne nyoma annak, hogy részese lettem volna ezeknek a cselekményeknek, akkor nem gondolják, hogy minden címoldalon ez szerepelne? – mondta Vulin.