2024. április 26., péntek
PÁRTKÖZI DIALÓGUS

Minden észszerű javaslat elfogadható

Minden észszerű javaslat elfogadható

Az eddig lezajlott beszélgetések eredményeit elemezték a pártközi dialógussal foglalkozó munkacsoport hétfői ülésén azoknak a pártoknak a képviselői, amelyek nem kívánják a hatalom és az ellenzék kommunikációjában a külföldi közvetítést, vagyis az európai parlamenti küldöttség jelenlétét.

Az értekezleten, melyen Ivica Dačić, a köztársasági parlament vezetője elnökölt, részt vett Aleksandar Vučić államfő is. Az ellenzéki pártok vezetői között volt Boško Obradović, a Dveri, Saša Radulović, az Elég volt!, Miloš Jovanović, a Szerbiai Demokrata Párt elnöke, továbbá Aleksandar Šešelj, a Szerb Radikális Párt elnökhelyettese is.

A hatalmi Szerb Haladó Pártot Aleksandar Martinović frakcióvezető képviselte a megbeszélésen. A parlament elnöke a találkozó kapcsán elmondta, fontos megnevezni, mi az, amiben egyetérthet a hatalom és az ellenzék, s mi az, amiben már nem lesz idő megállapodni a tavaszi választások előtt.

Vučić előző esti televíziós szereplésében közölte, minden észszerű ellenzéki javaslatot kész elfogadni, amennyiben az fenntartható, reális, minden fél számára elfogadható javaslatnak számít.