2024. március 28., csütörtök

Újabb részleteket közölt Miljković, ezúttal Aleksandar Vulinról

A NewsMax Adria hírportál újabb részleteket tárt fel Marko Miljković vallomásából, aki a hírhedt Veljko Belivuk bűnszervezet tagja, és akit súlyos gyilkosságok elkövetésével gyanúsítottak meg. Ezúttal a Jajinci afférről beszélt – írja az N1 hírportál.
– Elmondom az akció lényegét, amelyben Aleksandar Stanković, akit „Mutavi"-nak hívtak és mostanra már elhunyt, valamint Aleksandar Vidojević, akit „Rošavi"-nak és Nenad Vučković, akit „Vučko"-nak becéztek, Aleksandar Vulinnal együtt és az ő utasítása alapján megtöltöttek egy gépkocsit fegyverekkel és a járművet Aleksandar Vučić Jajinci házának közelében parkolták le. Ilyen módon szerették volna bemutatni a médiának, hogy Vučić célpont volt és a mai napig senki sem felelt az esetért – mondta Miljković a vallomásában.
Az esetre még 2016. október 29-én került sor, amikor Aleksandar Vučić, akkori kormányfő házának közelében egy fegyverekkel teli gépkocsit talált a rendőrség.
Az ügyet a Felső Ügyészség 2017 augusztusában lezárta, arra hivatkozva, hogy nincs alapja a bűnvádi eljárás megindításának.