2024. április 26., péntek

Felmászott a vagonra, áramütést szenvedett

Egy paraćini tizenöt éves gyermek az éjszaka folyamán áramütés következtében megsérült. A ćuprijai kórházban történő ellátását követően a sérülésének súlyossága miatt Belgrádba szállították – írja a Szerbiai RTV.

A baleset akkor következett be, amikor a fiú a vasútállomás harmadik vágányán álló tehervonat egyik vagonjára mászott fel. A gyermek megközelítette a kapcsolódó érintési felületet, majd ennek következtében áramütést szenvedett.

A történtek miatt a Szebia Vasutak vállalatának tájékoztatása szerint a villanyvezetékben megszüntették a feszültséget. A vagonokat ellenőrző személy, miután értesült arról, hogy egy ismeretlen személy felmászott egy vagonra, azonnal kikapcsolta a feszültséget a villanyvezetékből. Ezt követően értesítették a tűzoltókat és a mentőket.

A fiút ezt követően leemelték a vagonról, majd kórházba szállították. A Srbija kargo és a Szerbiai Vasutak közvállalat közleményben kéri a fiatalokat, hogy ne másszanak fel a vagonokra, mert ezzel veszélybe sodorják életüket.

A villanyvezetéken 25 ezer voltos áramfeszültség halad át, ezért nem szükséges megérinteni a kábelt, elég, ha csak megközelíti valaki az érintkezési felületet, az akár halálos is lehet.