2024. március 19., kedd

A foci körül forog a világ

Műfüves labdarúgópálya létesül Veterniken

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere és Dane Basta tartományi sportügyi titkár Igor Mirović tartományi kormányfő jelenlétében aláírta a veterniki Vujadin Boškov Labdarúgóközpont támogatásáról szóló szerződést, amelynek értelmében műfüves pályát kap a sportlétesítmény.

A tartományi titkárság 45 millió dinárt irányozott elő a veterniki labdarúgóközpont műfüves pályájának kialakítására.
– Köszönöm a tartományi titkárság támogatását, és gratulálok a Vojvodina Labdarúgó Klubnak a támogatás elnyeréséhez – ezt a projektet közösen valósítjuk meg. A Vojvodina végre minőségi, kiválóan megvilágított pályával rendelkezik majd, úgyhogy minden feltétel adott lesz a színvonalas edzések lebonyolításához. A labdarúgás a legjobb szocializációs folyamat, az egész világ a foci körül forog! A veterniki Vujadin Boškov Labdarúgóközpont megérdemelte, hogy ugyanolyan minőségű pályájuk legyen, mint a holland csapatoknak. Ez a projekt egy újabb képkocka a tartományi kormány és az újvidéki önkormányzat együttműködésében, és nagyon sok közös projekt vár még ránk a jövőben is. Az a célunk, hogy fejlesszük az országot. Ami az újvidéki befektetéseket illeti, a városi büdzsében megjelöltük a Színház tér felújításának költségeinek fedezését, a tartományi kasszából pedig a Szerb Nemzeti Színház épületét fogjuk tataroztatni – magyarázta Újvidék polgármestere.

Mirović kormányfő kifejtette, hogy az év végéig befejezik az ország legmodernebb műfüves focipályáját, ami lehetőséget nyújt majd arra, hogy újabb ászokat neveljenek Újvidéken.
– A Vojvodina Labdarúgó Klubot 1914-ben alapították, nekünk, újvidékieknek kötelességünk segítenünk! Két évvel ezelőtt felújítottuk a szabadkai sportpályát, az idén és jövőre a nagybecskereki pályán dolgozunk, 2021 végéig pedig közművesítjük az új, topolyai sportközpontot, amelyet a magyar kormány támogatásának köszönhetően építenek – véli Mirović.
Dragolјub Samardžić, a Vojvodina Labdarúgó Klub elnöke megköszönte a város és a tartomány támogatását.
– A műfüves pályának köszönhetően sokkal hosszabb edzéseket tarthatunk, amire nagy szükségünk van. Az első csapat tagjain kívül az ifik is itt edzhetnek majd, nagyon sokat készülnek, reméljük nemsokára kiváló eredményeket produkálnak. Az a legfontosabb, hogy egészséges, jó emberek legyenek – mondta Samardžić.