2024. március 19., kedd

Épül az óvoda Zajolban

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere tegnap megtekintette Zajolban (Sajlovo) az épülő óvodát, valamint az utca aszfaltozásának munkálatait.
A Zajolban épülő óvoda a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény keretein belül működik majd, összesen 1765 négyzetméteres lesz, és 190 gyermeket fogadhat.

– Zajolban 25 utcát aszfaltozunk le, épül az óvoda, és megépült a helyi közösség épülete is, amely a városban a szebbek közé tartozik. A vízvezeték-hálózat kialakítására az idén 150 millió dinárt irányoztunk elő a városi költségvetésben, az aszfaltozásra 400 milliót költöttünk, a helyi közösség épülete pedig 60 millió dinárba került. 2020-ban és 2021-ben az újvidéki önkormányzat 1 milliárd dinárt irányozott elő különféle zajoli befektetésekre, a vajdasági önkormányzatok nagy részének nincs is ekkora költségvetése. Építenünk kell még járdákat, felszíni szennyvízelvezető csatornákat, és tervben van egy új általános iskola is, amelyhez már biztosítottuk a telket. A szerb pravoszláv egyházzal megállapodtunk abban, hogy az óvoda és a helyi közösség épülete között templomot létesítsenek. Köszönjük a polgárok türelmét, az ígéreteinket betartjuk. Augusztus végéig mind a 25 utcában befejeződik az aszfaltozás, az óvoda pedig jövő őszre fogadhatja a gyermekeket. Mivel Zajolban kiépült a szennyvízhálózat, a vízvezeték-hálózat és a közmegvilágítás, elvárjuk a helyi közösségtől azt, hogy minden utcának nevet adjanak, ne csak számot kapjanak. Az újvidéki önkormányzat költségvetése megduzzadt az utóbbi időben a Lear, az Aptiv, a Continental és a Nidek vállalatok befektetéseinek köszönhetően, ezért több pénzünk marad a polgárok életfeltételeinek a javítására – mondta Újvidék polgármestere.

Az elmúlt két évben az újvidéki önkormányzat 1 milliárd dinárt irányozott elő Zajol rendezésére@fo

Az elmúlt két évben az újvidéki önkormányzat 1 milliárd dinárt irányozott elő Zajol rendezésére@fo

Jelenleg a 2. és a 3. aszfaltozási munkaszakasznál tartanak Zajolban, a beruházás 300,9 millió dinárt emészt fel. Eddig 15 utcában már befejezték a munkálatokat, jelenleg 7 utcában folyik az aszfaltozás. Miután ezeket is befejezik, még hátravan három aszfaltozása.