2024. április 27., szombat

Ma rajtol a Kanizsa Feszt

Az egész család jöjjön kikapcsolódni!

Azután, hogy tavaly nyáron szinte minden rendezvény elmaradt, idén végre fesztiválok sora csalogatja a szórakozni vágyókat. A Magyarkanizsán a vásártéren mától szombatig tartó Kanizsa Feszt 2021 gazdag programmal rukkolt elő. Arról, hogy mi mindennel várják a látogatókat, Forró Lajos fő szervezővel beszélgettünk.

Tavaly nagy csalódás volt, hogy az utolsó pillanatban kellett lemondaniuk a fesztivált. Idén teljesen új programmal készültek, vagy igyekeztek átmenteni a tavalyit?

– Sikerült szinte ugyanazt a programot összeállítanunk és leszerződnünk, amit tavaly, és bátran állíthatom, hogy nagyon gazdag kínálattal várjuk a családokat. Hangsúlyozom, hogy nem csak a fiatalokat céloztuk meg, hiszen ez egy olyan fesztivál, amely a gyermekeknek, az ifjúságnak és a felnőtteknek is kíván adni valamit. Úgy tudjuk összefogni a közösségünket, ha olyan programokat szervezünk, ahol mindenki megtalálja a magának való szórakozási lehetőséget. Esténként zenekarok szórakoztatják a részvevőket, fiatalokat és idősebbeket egyaránt, hiszen a zenekarokat úgy válogatjuk össze, hogy több generációnak megfeleljünk.

Pénteken és szombaton az ingyenes Közösségi napokra várják a látogatókat. Mit kínálnak a családok számára?

– A fesztivál keretében immár ötödik alkalommal kerül sor a Közösségi napokra, és úgy látjuk, hogy erre igazán szükség van. A programokat itt úgy állítjuk össze mindig, hogy miután a család megérkezik és szétnéz, mindenki találjon magának szórakozási lehetőséget. A gyerek gyerekkoncertre megy, vagy megnézi a bűvészt, esetleg egy harci bemutatót, vagy íjászkodik, a légvárban ugrál, a szülők számára pedig különböző beszélgetésekkel készülünk. Ezeken a beszélgetéseken aktuálpolitikai kérdések, illetve olyan kérdések merülnek fel, amelyek a közösségünket érintik, érdekelhetik. Ezekre a kerekasztal-beszélgetésekre meghívott vendégek jönnek. A családi napok keretében megpróbáljuk bemutatni az értékeinket, a hungarikumainkat is, és ezúttal egy régi délvidéki képeslapokból összeállított kiállítással várjuk a látogatókat, továbbá lesz ételkóstoló a Tisza-coop jóvoltából, és még sok érdekesség.

Pénteken délután három órakor, szombaton pedig délután egy órakor nyitjuk a családi napot, és este fél nyolc körül tájékoztatjuk a látogatóit arról, hogy amennyiben szeretnének a koncerteken is maradni, akkor belépőt kell vásárolniuk.

A zenei részből mit emelne ki?

– Igyekszünk minél több generációt megszólítani. A nagyszínpadon ezúttal is a rocké a főszerep. Kiemelném a Road zenekart, amely talán a legnépszerűbb a Kanizsa Feszten, előttük a Samas fog játszani, az a zenekar, amely legtöbbször volt a feszten, most jönnek hatodszor, ők szinte itt lettek sztárok, és ők nyitják majd a fesztivált csütörtökön. A kisszínpadon olyan előadók lesznek, mint Molnár Bé és Joerjunior, akiket a környékünkön a helyi diszkókban nagyon szeretnek, és meglepetés vendéggel is készülünk, a tavalyi év DJ-jével, Metzker Viktóriával, ő még nem volt nálunk, és hatalmas érdeklődés övezi. A kisszínpad programját a fiatalabb generáció számára állítottuk össze. Pénteken olyan szereplők lesznek, akik már voltak a Kanizsa Feszten, fellép a Rudán Joe Band & Kalapács József, az egykori Pokolgép sztárja, tehát Pokolgép-számok is felcsendülnek, ugyanakkor a térségünkben népszerű Ex-Yu Bend is várja a közönséget

A kisszínpadon az egyik legnagyobb sztár, az AK26 formáció lép fel, és itt lesz a szintén népszerű Drop the Cheese formáció is.

Szombaton Down For Whatever nevű anyaországi zenekar lép fel, illetve a Depresszió, amelyik legutóbb a zentai Nyári ifjúsági Játékokon volt a Délvidéken. Szombaton sokadjára jön a Kanizsa Fesztre az Energia, valamint itt lesz Cooky francia DJ is, és mint minden évben, ezúttal is helyet adunk a feltörekvő zenekaroknak, és ők is színesítik a programunkat.

A jegyárak hogyan alakulnak?

– A belépők árát úgy alakítottuk ki, hogy arra próbáljuk ösztönözni a fesztiválozókat, hogy vegyenek három napra szóló bérletet, amely 2000 dinárba kerül, és a bejáratnál lehet megvenni csütörtökön. Kedvezményes még a péntekre és szombatra szóló kombinált jegy, ez 1500 dinár. Ha valaki egy napra szeretne kilátogatni, az csütörtökön 800 dinárért szórakozhat, pénteken és szombaton pedig 1000-1000 dinárért – mondta Forró Lajos fő szervező.