2024. április 26., péntek

Ezek a községek kapnak támogatást a nyílászárók cseréjére

Már pénteken aláírják Kraljevóban az önkormányzatokkal a nyílászárók cseréjének támogatására vonatkozó szerződéseket. 67 önkormányzat teljesítette a pályázat feltételeit – tudósít a 021.rs portál. Az energetikai minisztérium 224 millió dinárt különít el a tervezett 54 millió helyett erre a célra, a helyi önkormányzatok pedig további 235 millió dinárral támogatják meg a polgárokat.

Ezt követően a sikeresen pályázott önkormányzatok kiírják a nyilvános felhívást, amelyre majd a vállalatok és a lakosok pályázhatnak.

A minisztérium felhívására összesen 88 önkormányzat pályázott.

Újvidék nem pályázott, így a tartományi főváros polgárainak sincs lehetősége a nyílászárók cseréjének támogatására.

A következő önkormányzatok sikeresen teljesítették a pályázat feltételeit: Mali Zvornik, Krupanj, Užice, Žabari, Raška, Szabács, Prijepolje, Kisváros (Dimitrovgrad), Babušnica, Ljubovija, Pirot, Svilajnac, Medveđa, Kuršumlija, Leskovac, Trstenik, Törökbecse, Bojnik, Racsa, Osečina, Mitrovica, Nagykikinda, Kraljevo, Kragujevac, Begaszentgyörgy, Knjaževac, Niš, Majdanpek, Boljevac, Ürög, Nagybecskerek, Ćićevac, Vlasotince, Kúla, Žagubica, Szenttamás, Vranje, Vrnjačka Banja, Valjevo, Zenta, Kevevára, Magyarcsernye, Sid, Pecsince, Gornji Milanovac, Versec, Szikics, Torontálszécsány, Verbász, Batočina, Temerin, Hódság, Ópázova, Vladimirci, Zombor, Bács, Belgrád, Újváros (Nova Varoš), Kruševac, Zichyfalva, Petrőc, Pancsova, Bujanovac, Ivanjica, Smederevska Palanka, Jagodina és Belcsény.

A következő községeket utasították el akár mert lekésték a határidőt, akár azért, mert szabálytalanul jelentkeztek: Apatin, Čačak, Bor, Požarevac, Prokuplje, Kishegyes, Bajina Bašta, Óbecse, Priboj, Magyarkanizsa, Lebane, Malo Crniće, Karlóca, Bogatić, Petrovac na Mlavi, Koceljeva, Velika Plana, Bosilegrad, Lajkovac, de elutasították Topolya, Aranđelovac és Vladičin Han jelentkezését is, mert nem volt összhangban a nyilvános felhívással.