2024. április 26., péntek

Lösz! Jössz?

Július 8-án ismét kitárja kapuit a Dombos Fest

A tavalyi fesztiválmentes időszak után mondani sem kell, hogy a fiatalok és az idősek egyaránt vágynak a kikapcsolódásra, a kishegyesi Dombos Fest pedig bőven tartogat programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tavaly a koronavírus miatt el kellett halasztani a nagyszabású terveket, idén viszont több koncerttel kedveskednek a helyieknek és a löszfal tövébe ellátogatóknak.
A fesztivált július 8-a és 11-e között tartják meg. A nyitókoncertet csütörtökön Szabó Balázs triója fogja adni, őket pedig a Parno Graszt követi. Pénteken a kisszínpadon a Gyémánt Bálint trió fog zenélni. Szombaton este hét órakor a Calabar Circusz tűzzsonglőrjei és fénytáncosai szórakoztatják majd a nagyérdeműt, majd este a nagyszínpadon Lajkó Félix és zenekara fog zenélni, miközben a löszfalon a Flock projekt vertikálisan táncol élő zenére. A vasárnapi zárónapon Paár Julcsi gyerekprodukciója babonázza majd meg a kicsiket és a nagyokat a kisszínpadon, este pedig az Ötödik Évszak zenél a nagyszínpadon, a kisszínpadon pedig a Bazseva zenekar.


A fesztivál folyamán minden este kilenc órától felkapcsolják a fényeket, amelyek már évek óta egyedi hangulatot kölcsönöznek a fesztiválnak, este tizenegykor pedig meggyújtják a tábortüzet.
Az érdeklődők a részletes programot megtalálhatják a weboldalon.

Próbaterhelés

Második alkalommal szervezik meg idén a Dombosi történetek – remix keretében a Próbaterhelést. A kreatív írásműhelyre a harminc évnél fiatalabb alkotókat várják, akik szeretnek írni, olvasni és irodalomról beszélgetni.
A Próbaterhelést ezúttal Bíró Tímea költő, újságíró vezeti majd, vendég előadóként feltűnik majd Bakos Petra egyetemi és jógaoktató, Berényi Emőke szerkesztő, kritikus, Danyi Zoltán író, költő, műfordító és Oláh Tamás költő, dramaturg is. A Próbaterhelés július 8-án kezdődik és 11-én fejeződik be. A foglalkozások mindennap 10 és 14 óra között zajlanak, úgy, hogy ne maradjanak le a résztvevők a Dombosi történetek – remix programjairól és a Dombos Fest koncertjeiről. A Híd Kör, a Híd folyóirat és a Forum Könyvkiadó Intézet közös szervezésében zajló kreatív írásműhely több helyszínen lesz megtartva, az egyik helyszín a löszfal árnyékában, a másik pedig a Dombos Wine Clubban lesz.


A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a hid@forumliber.rs címen. A jelentkező az e-mailben tüntesse fel a nevét, a korát, az elérhetőségét, valamint jelezze, hogy hány napra jönne a Próbaterhelésre. Amennyiben szeretné, küldhet a műveiből is. A jelentkezési határidő: 2021. július 1.