2024. április 26., péntek

Vučić: Szerbia minden polgárának az elnöke vagyok

Nem kevesebb, mint 1337 rendőrtisztet avattak ma Belgrádban a szerb belügy és rendőrség napja alkalmából rendezett központi ünnepségen. Az újdonsült rendőrtisztek Aleksandar Vučić szerbiai államfő előtt tettek esküt, emellett kitüntetéseket is adtak át – írja az RTV.

A Szerbia Palota előtti központi ünnepségen Aleksandar Vulin belügyminiszter, majd az államfő tartott beszédet. Vučić a beszéde elején helyreigazította Aleksandar Vulin belügyminisztert, aki az összes szerb elnökének nevezte őt. Mint leszögezte: „nem az összes szerb, hanem Szerbia minden polgárának az elnöke vagyok.”

Beszédében hangsúlyozta, hogy a rendőrség is azért van, hogy megvédje az ország állampolgárainak jogait. „A rendőrségnek egyformán kell védenie az országban élő szerbek és a kisebbségek jogait is " – mondta. Rámutatott továbbá, hogy Szerbia számára nélkülözhetetlen az erős rendőrség és a tűzoltóság, akik bármilyen katasztrófa esetén készen állnak cselekedni az ország állampolgáraiért.

– Az Önök munkája az egyik legnehezebb, mert az államot védeni a legnehezebb – állapította meg. Az elnök előtt több mint 2000 rendőr tisztelgett. 

A szerb belügy és rendőrség napjának megünneplése hivatalosan már tegnap megkezdődött, amikor a Kalemegdanon taktikai szemlét tartottak a belügyminisztérium egységei. A lovasrendőrök és a zenekar felvonult a főváros központjában.