2024. április 26., péntek

Tíz előadás versenyben

Pénteken este megkezdődött a Sterija Játékok Újvidéken – Kedden: A Csókos Asszony Lovagjai

Az idei 66. Sterija Játékok pénteken kezdődött az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban. A fesztivált Svetozar Cvetković háromszoros Sterija-díjas színművész nyitotta meg. Az ország egyik legnagyobb színházi seregszemléjén tíz produkció száll versenybe, köztük a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház A Csókos Asszony Lovagjai című előadása, amelyet június 22-én, kedden 19 órakor nézhetnek meg az érdeklődők.

Ezenkívül szombaton 18.30-kor a Szabadkai Népszínház szerb társulatának Kus Petlić című előadása is szerepel a programban. Ugyanezen a napon 21 órakor az újvidéki Szerb Nemzeti Színház, a Niši Nemzeti Színház és a gračanicai székhelyű Prištinai Nemzeti Színház Deobe című koprodukciója következik, amely szintén versenyben van. Ebben Venczel Valentint, az Újvidéki Színház igazgatóját, színművészt is láthatjuk.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház A nézés költészete című produkcióját június 24-én, csütörtökön 21 órakor tűznek műsorra. A Sterija Játékok június 26-án zárul, és ekkor kerül majd sor a díjátadóra is.