2024. április 26., péntek

Továbbra is változatlan feltételek mellett lehet majd regisztrálni a gépjárműveket

A polgárok július 5-e után is változatlan feltételek mellett tudják regisztrálni a gépjárműveiket, közölte a Közlekedésbiztonsági Ügynökség, ami annyit jelent, hogy a fékekre vonatkozó új szabályzat, valamint a kibocsátott gázok mennyiségére vonatkozó tervezett előírások alkalmazását is legkevesebb két évre halasztották. Ezek szerint a motor- és kapcsolható járművek, valamint az utakon közlekedő gépjárművek műszaki feltételeire vonatkozó szabályzat kiegészítései és módosításai lehetővé teszik, hogy a polgárok továbbra is változatlan feltételek mellett regisztrálhassák a járműveiket.

A szabályzat egyes részeiben előírtak alkalmazásával kapcsolatban felmerülő problémák azt eredményeznék, hogy nagyszámú gépjármű nem felelne meg a feltételeknek, amelyeket július 5-én léptettek volna életbe – áll a közleményben.

A szabályzatot egyébként még 2012-ben hozta meg az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium. Ez év folyamán egy munkacsoport is alakult, amelynek feladata a szabályzat módosítása és kiegészítése, ebben pedig részt vesznek a minisztérium, a Közlekedési Rendőrség, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség, a Belgrádi Egyetem Gépészeti Kara, az újvidéki Műszaki Kar tagjai is.