2024. május 8., szerda

Nem csökken az ovisok száma

Kishegyes községben 135 új gyermek fog óvodába indulni szeptemberben

Kishegyes községben a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény 4 óvodában várta az új kis ovisokat. Az iratkozás április 19-e és május 21-e között tartott, és a szülőknek többfajta lehetőség is a rendelkezésükre állt, hogy beírassák a gyermeküket – számolt be lapunknak Janó Mária, az iskoláskor előtti intézmény igazgatója.

– A szülők beírathatták gyermeküket az eUprava portálon, emellett közzétettük az intézményünkhöz tartozó összes óvoda telefonszámát is. Így a gyerekeket telefonon keresztül is beírathatták azok, akiknek az internetes megoldás nem volt elérhető. Kishegyesen összesen 46 új gyereket írattak be óvodába, 19-en a gazdászati óvodát, 27-en pedig a központi óvodát választották. Szeghegyen 44 új iratkozónk van, Bácsfeketehegyen pedig 45. A bácsfeketehegyi oviban 22 gyermek szerb ajkú, 19 pedig magyar. Kishegyesen a magyar ajkú gyermekek vannak többségben, úgy fogalmaznék, hogy minden évben van négy-öt szerb ajkú gyermek, és egy-két albán – számolt be az igazgató, majd arról is szólt, hogy az újonnan óvodába induló gyermekek száma nagyjából megegyezik a korábbi években tapasztaltakhoz. A változás egy-két gyerekkel több vagy kevesebb épületenként – mondta Janó.

Előttünk áll a nyári szünet, ezt az időszakot a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézményben igyekeznek az épületek rendezésére kihasználni. A kishegyesi központi óvodában a hónap végéig be fog fejeződni a gázfűtés bevezetése, a nyári szünetre pedig a kerti kiülők felújítását tervezték be. Az intézmény óvodáiban, szükség szerint, el fogják végezni a csoportszobák és az illemhelyek újrameszelését. Janó arról is beszámolt, hogy az intézmény a nyári szünet ideje alatt, július 30-áig nyári ügyeletet fog tartani. A nyári ügyeletet egy épületben szokták megszervezni, az elmúlt években ez a szeghegyi épület volt. Ide azok a gyerekek jönnek, akik év során napközis ellátásban részesültek, és szüleik a nyári szünet alatt is igénylik ezt. Az igazgató végül azt is elmondta, hogy augusztus során minden épületben meg fog történni a nagytakarítás, hogy szeptemberben megkezdődhessen a munka.