2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – U21-ES EB

Portugál–német döntő lesz

Csütörtökön este Portugália U21-es válogatottja minimális, 1:0 arányú győzelmet aratott Spanyolország felett a magyar–szlovén rendezésű korosztályos kontinensviadalon. A meccs egyetlen gólja a 80. percben esett, amikor Fábio Vieira beívelése Jorge Cuenca lábáról a saját kapujába pattant. Az este másik elődöntőjében a németek villámrajtot vettek a hollandok ellen: az ifjú Nationalelf Florian Wirtz duplájával szűk tíz perc után már 2:0-ra vezetett. Az Oranje ugyan mindent megtett azért, hogy egyenlítsen, de Perr Schuurs 67. minutumban lőtt gólja csak a szépítésre volt elég. A németek ezt megelőzően hatszor voltak a fináléban, kétszer nyerték meg a kontinenstornát, a portugálok pedig eddig kétszer jutottak döntőbe, de mindkét alkalommal meg kellett elégedniük az ezüstéremmel. A finálét vasárnap 21 órától Ljubljanában rendezik.

Európában mindeközben a felnőttválogatottak javában készülnek a hamarosan rajtoló Eb-re: pályára lépett Svájc, Törökország, Észak-Írország, Belgium és Görögország is. A világ másik végében, Dél-Amerikában folytatódott a vb-selejtezős sorozat.

U21-es Eb, elődöntő: Spanyolország–Portugália 0:1, Hollandia–Németország 1:2. Dél-amerikai vb-selejtező: Bolívia–Venezuela 3:1, Uruguay–Paraguay 0:0, Argentína–Chile 1:1, Peru–Kolumbia 0:3. Az élcsoport: Brazília 12, Argentína 11, Ecuador 9 pont stb. Felkészülési meccsek: Andorra–Írország 1:4, Svájc–Liechtenstein 7:0, Törökország–Moldova 2:0, Ukrajna–Észak-Írország 1:0, Belgium–Görögország 1:1.