2024. április 26., péntek

Három akció, nagy mennyiségű drog és fegyver

A belgrádi rendőrség három egymástól független akciót követően kábítószer birtoklásának, előállításának és terjesztésének alapos gyanúja miatt négy személyt tartóztatott le – írja a Belügyminisztérium közleményében.

Az első akció keretében letartóztatták A. I.-t, akinek Toyota Yaris típusú autójában kisebb mennyiségű Marihuánát találtak, majd a házkutatás során további 1,5 kilogrammra bukkantak, továbbá fél kilogrammnyi kokaint, mérleget és nagy összegű pénzt is találtak.

A második akció során két személyt tartóztattak le. M. O. és B. R. lakásában 600 grammnyi amfetamint találtak.

A harmadik akció során N. L. lakását kutatták át a belügyi dolgozók, mintegy félkilogramm heroint, kisebb mennyiségben Marihuánát és kokaint találtak. Ezen kívül találtak egy Heckler gyártmányú, és egy Skorpió típusú lőfegyvert két-két teljes tárral, és további lőszerekkel.

A férfi ellen kábítószer birtoklása, előállítása és forgalmazása bűntette mellett fegyver illegális birtoklása és forgalmazása bűntettében is eljárást indítanak. Ezen kívül a belügyi sajtóiroda közleményében kihangsúlyozzák, hogy az illető a letartóztatás alkalmával ellenállást tanúsított, ezzel tovább bővítve az ellene felhozott vádak sorát. 

Az összes vádlottat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték.