2024. április 26., péntek
ZENTAGUNARAS

Mozgalmas év elé néznek

A zentagunarasi North Aurora Dance Studio Topolyán is várja a táncolni vágyókat

A zentagunarasi North Aurora Dance Studio hat évvel ezelőtt kezdte meg működését Tóth Malvinka vezetésével. A vírus okozta kényszerpihenő után a tánccsapat most újult erővel dolgozik. A tervekről Tóth Malvinkával, a NADS alapítójával, vezetőjével és koreográfusával beszélgettünk.

Ki csatlakozhat a North Aurora Dance Studióhoz, és hol lehet jelentkezni?
– A NADS tevékenysége nem fullad ki a hiphopnál, tehát aki jazz-, kortárs, modern, hiphop-, funky-, esetleg breaktáncokat szeretne tanulni, az jelentkezhet, már 4 éves kortól egészen 40 éves korig. Jelenleg heti egyszer a kisebbek másfél órás edzésen, a nagyobbak heti kétszer 2 órás edzésen vesznek részt, tehát az edzésidő korosztály- és igényfüggő. A Topolyán működő jelenlegi csoportok legfiatalabbja 6, míg a legidősebbje 13 éves. Nem követelmény, hogy bármit is tudjon az illető, aki hozzánk csatlakozik, azért vannak az ilyen csapatok, hogy itt tanuljanak meg táncolni, tapasztalatot szereznek. Szeretettel várunk mindenkit, fiúkat is, akikből hiány van. Jelentkezni bármikor lehet a North Aurora Dance Studio Facebook-oldalunkon vagy a már meglévő táncosokon keresztül.

Idén indultok-e valamilyen versenyen?
– Több olyan verseny is van, amit online térben szerveznek meg. Ilyen az IDO által megszervezett első Continental vs. Continental világbajnokság is, ahol szó szerint az összes kontinensről érkeznek nevezések. Elsőként országos kvalifikációk vannak, utána régiók szerinti. Mi a dél-európai régióhoz tartozunk, utána akik továbbjutnak, mehetnek az Európa-bajnokságra, innen is tovább kell jutni, s ha minden a terv szerint halad, akkor december 18-án lesz a finálé. A dél-európai régió vezetőjétől jutott el hozzám minden információ a világbajnoksággal kapcsolatban. Mivel eddig az anyagi helyzetünk miatt nem tudtunk részt venni rajta, ezért az online szervezés számunkra óriási lehetőség. Két koreográfiát neveztem be, egy performance és egy urban stílusút. Sok-sok csapatot láthatunk majd, ami fontos! Május elsején és másodikán a kecskemétiek által szervezett kétnapos online versenyen vettünk részt, négy benevezett versenyszámmal, profi kategóriában. Ez volt az első online versenyünk. Több megmérettetés is lesz a közeljövőben. Ránk találnak olyan szervezők, csapatok, akiktől, amelyektől megtisztelőnek számít a meghívás. Szerbia-szinten is, természetesen, ismerik már a nevünket.
A versenyre készülő videót ki vette fel?
– A beküldendő videók elkészítését a Bolyai Filmműhelynek köszönhetjük. A lányom a filmműhely tagja, ezért felvetettem neki, hogy mi lenne, ha ők forgatnának le mindent, ami a terveinkben szerepel. Fiatalok, tehetségesek, ambiciózusak, tele vannak ötletekkel, és imádják azt, amit csinálnak. A filmműhely tagjai közül négyen vettek részt a forgatáson, Báló Andor, Kadvány Kitti, Dancsó Zsófia és Horváth Nóra, akik forgattak, fotóztak, vágtak, tehát ami a technikával kapcsolatos, mindent ők csináltak. Nekik is felejthetetlen élmény volt, kiválóan együtt tudtunk működni, úgy hiszem, hogy a jövőbeli közös munka vette kezdetét.

Szükségetek van támogatókra?
– Mindenben segítségünkre van és támogat bennünket a helyi közösség, valamint két állandó szponzorunk, a topolyai Jail Piano Bar és a magyarországi Carbo Kft. Ők már évek óta a támogatóink. Nagyban segíti a táncosok megjelenését, fejlődését az, amikor az adott fellépőruha biztosítva van, valamint a szükséges pénzösszeg rendelkezésre áll. Mindent nagyon okosan kell tervezni. Ahány jellegű koreográfia, annyiféle fellépőruha kellene. Eddig megoldottuk abból, amink van, reméljük, a jövőben tudjuk majd bővíteni és változatossá tenni. Fontosak lennének a továbblépéshez a technikai eszközök, többek között a kamera, a fényképezőgép, valamint néhány sporteszközre is szükségünk lenne.
Milyen terveitek vannak még?
– Számos tervem van, amelyekben a csapatom támogat. Egy tánctábort vagy versenyt időszerű lenne megszervezni, de addig, amíg minden össze nem áll, értelmetlen lenne belevágni. A hagyományos táncelőadásunkat sem tudtuk megtartani a tavalyi évben, az idén, reméljük, sor kerülhet majd rá, a vendégünk egy fiatalokból álló együttes lesz. Minden tekintetben pozitívan nézünk a jövőbe. Büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen kiváló csapatot tudtam létrehozni. Hálás vagyok azoknak is, akik a kezdetektől fogva velem vannak, a rengeteg befektetett munkáért, mert nélkülük nem ment volna, nem lett volna miért és kiért dolgozni.