2024. április 26., péntek

Brnabić: Nem tervezzük a koronavírus feletti győzelmi kampány indítását

Ana Brnabić kormányfő kijelentette, hogy a koronavírus felett aratott győzelemről szóló kampány állítólagos előkészületeire vonatkozó hírek csupán a média által kreált spekuláció és ellenőrizni fogja, hogy a Crvena zvezda kosárlabdacsapatát megbüntették-e a járványtani előírások megsértéséért. Elmondta, hogy nem szeretne beszélni arról, hogy Nebojša Stefanović marad-e a védelmi minisztérium élén és szavai szerint mindezt az Szerb Haladó Párton belül fogják elintézni – írja az N1 hírportál.

Elmondta, hogy a koronavírusról aratott győzelmi kampány hírét a médiából tudta meg.

Öröm számomra, hogy valaki képes ilyen meséket kitalálni, és még ezt kommentálja, igyekszik alátámasztani, de én nem tudok erről a kampányról – nyilatkozta Brnabić a sajtó munkatársainak Belgrádban.

Hozzátette, hogy ellenőrizni fogja, hogy a Crvena zvezda kosárlabdacsapatát megbüntették-e amiatt, hogy a tömeges gyülekezések tiltása ellenére is nagyszámú embert engedett be a Budućnost elleni mérkőzésre az elmúlt héten.

Egyértelműnek nevezte, hogy a klub megsértette az előírásokat.

Sajnálom az esetet, de másik oldalról nézve azt mondhatom, hogy sokan mások is megszegik – mondta a kormányfő és bejelentette, hogy a válságstáb mai ülésén is szóba kerül majd az eset.

Szavai szerint a rendőrségnek nem volt tudomása arról, hogy megszegik majd az előírásokat, ellenkező esetben reagáltak volna.