2024. április 26., péntek

Kon: Botrányos viselkedésről tanúskodik a tegnap esti mérkőzés

A Crvena zvezda és a Budućnost lezajlott kosárlabda mérkőzésen mintegy négyezer szurkoló jelenlétét dr. Predrag Kon epidemiológus és az országos válságstáb tagja elfogadhatatlan viselkedésnek és botrányosnak nevezte – írja a Vajdasági RTV.

Úgy esik ki, mintha mindaz, amit a kormány és az egész társadalom tett valakinek semmit sem jelent – mondta Kon a K1 televíziónak nyilatkozva.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hét napban Szerbiában az újonnan fertőzöttek száma napi szinten elérte a 360 beteget. Belgrádban ez a szám 65 fertőzöttet tesz ki, ez pedig a múlt hónapban mért arányokhoz képest kiváló eredménynek számít.

Ennek ellenére a vírus még mindig jelen van – figyelmeztetett a szakember és hozzátette, hogy a betegség egyre inkább a fiatalokat veszélyezteti.

Kiemelte, hogy a mérkőzések látogatói többnyire fiatalemberek és nem létezik, hogy a négyezer személy közül senki sem fertőzött.

Az ilyen helyzet nemcsak, hogy aggodalomba ejt, hanem egyenesen elfogadhatatlan – ismételte meg Kon és hozzátette, hogy a klub által fizetett büntetés arról tanúskodik, hogy szabálysértése fennáll.

Úgy értékelt, hogy a járványhelyzet nem olyan, mint amilyen volt, elsősorban az oltakozásnak köszönhetően és a kockázat sokkal alacsonyabb.

Kihangsúlyozom, hogy a kockázat továbbra is fennáll. Nem csak úgy született meg a döntés, hogy megvárjuk június 21-ét – mondta Kon.

Elmondta, hogy az esti mérkőzés arra szólított fel mindenkit, hogy ne tartsák tiszteletben az előírásokat és azok a felelősek, akik a büntetést fizették.