2024. április 26., péntek

Fókuszban a gazdaság

Zentára látogatott a tartományi kormány alelnöke és a gazdasági élet fellendítéséről tárgyaltak

Zentára látogatott Branko Ćurčić, a tartományi kormány alelnöke, a Gazdasági Tevékenységek Követésével és Koordinálásával Megbízott Tanács elnöke, valamint Gojko Trkulja, a tartományi kormány alelnökének kabinetfőnöke.

A vendégeket Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Sztantity Szebasztián, Zenta község tanácsának gazdasági ügyekkel és turizmussal megbízott tagja fogadta.

A találkozó célja az volt, hogy felmérjék a helyi igényeket az új tartományi gazdasági stratégiához.

– Az egyeztetésnek négy sarkalatos pontja volt. Az egyik az ipari zónák, és az ottani föld-visszaszármaztatási problémák, emellett az ipari vágány lehetséges felújítása a kikötőig. Tárgyaltunk még azokról a tartományi eszközökről, amelyek a nők vállalkozási kedvét növelnék, és a szociálisan érzékeny vállalkozásokat támogatják. Végezetül pedig a vállalkozói inkubátorokról beszéltünk, hiszen ott a rendelkezésre álló csarnokok teljesen be vannak lakva, jelenleg közel 60 ember dolgozik ott. Itt szó esett a lehetséges beruházásokról, amelyeket a tartomány és az önkormányzat tudna végrehajtani, annak céljából, hogy még több vállalat helyet tudjon ott kapni, és még több ember tudjon ott dolgozni – mondta el megkeresésünkre Sztantity Szebasztián.

Hozzátette, hogy a beszélgetést követően a polgármester, a gazdasággal megbízott tanácstag és a vendégek közösen kilátogattak inkubátorházba, valamint megtekintették a város ipari zónáit.