2024. április 26., péntek

Színház a csillagos ég alatt

A Szerb Nemzeti Színház keretében június 4-én kezdődik a négy héten át tartó Színház a csillagok alatt elnevezésű programsorozat.
A Promenada üzletközpont tetőterén megtartandó esemény május 31-én a gyermekhéttel kezdődik, amelynek keretében a Promenada gyermeküzleteiben vásárlókat mozibelépőjegyekkel, vásárlási utalványokkal ajándékozzák meg.

A délutáni órákban a gyermekeknek mindennap beszélgethetnek az animátorokkal, vasárnap pedig a Varázsfuvola operát élvezhetik a legkisebbek, mégpedig két előadás során, 18 és 20 órakor. Ezt követi a Rock hét sorozata, ekkor bemutatják a Ki ölte meg Janis Joplint? című népszerű előadást, valamint a Rock opera – Who wants to live forever című, megemlékező-műsort is, amelyet a nemrégiben elhunyt Aleksandar Banjac tiszteletére rendeznek. Ezután a filmhét következik, amelyet a Promenada Cineplexx mozija bonyolít le, mégpedig A hazai klasszikusok hete elnevezéssel elképzelt programon belül. A leghíresebb hazai filmalkotásokat mutatják be, amelynek fénypontja a tetőtéren megrendezendő filmzenei koncert lesz.

A programsorozat záróakkordjaként sor kerül az operahétre, ekkor két koncertet is tartanak. Az első hangverseny a Dolce vita, a másik pedig Az opera történetek megadott témára.


Az esemény teljes programja a színház szokásos előadásainak programrendjével összhangban van, csupán a helyszín változik. A színház illetékeseinek elmondása szerint a nyílt tér lehetővé teszi azt, hogy nagyobb számú közönség is jelen lehessen az előadásokon. A belépőjegyek minden előadásra korlátozott számban kaphatóak és az érdeklődők a színház pénztáránál tudnak hozzájutni.

Színen a Rinocéroszok és a Mephisto
Az Újvidéki Színházban ma 18 órakor mutatják be Eugéne Ionesco Rinocéroszok című alkotását, rendező: Nikita Milivojević. A színházban holnap, ugyancsak 18 órakor kerül színre Klaus Mann Mephisto című műve Boris Liješević rendezésében. Belépők csak korlátozott számban kaphatóak 400 dináros áron a színház pénztáránál 10 és 12 óra között.